hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seri katil Yiğit Bekçe'ye 4'üncü müebbet

    Seri katil Yiğit Bekçeye 4üncü müebbet
    expand

    Bursa'dan başlayıp İzmit, Sakarya, Mersin, Adana ve Ankara'da 7 kişiyi öldüren ve 2 kişiyi yaralayan Yiğit Bekçe hakkında 4'üncü kez müebbet hapis cezası verildi.

    Yiğit Bekçe, Mehmet Karahasan ile Hendek ilçesi yakınlarında akaryakıt istasyonu çalışanı Mehmet Çakır'ı öldürdükleri gerekçesiyle bugün Sakarya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarıldı.
     
    Mahkeme heyeti, Bekçe'yi 'cinayet' suçundan müebbet, 'adam öldürmeye teşebbüs' suçundan da 15 yıl hapis cezasına, Karahasan'ı 'adam öldürmeye iştirak etmek' suçundan 15 yıl, 'adam öldürmeye teşebbüs' suçundan da 15 yıl olmak üzere toplam 30 yıl hapis cezasına çarptırdı.
     
    Davaya Ankara Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan Yiğit Bekçe ile Mehmet Karahasan geniş güvenlik önlemleri altında getirildi. Duruşmaya öldürülen akaryakıt istasyonu çalışanı Mehmet Çakır'ın yakınları da katıldı.
     
    Duruşmada son sözleri sorulan Bekçe, üzgün olduğunu söyledi. Karahasan ise olayla ilgisinin bulunmadığını, suçsuz olduğunu öne sürdü. Tutuksuz sanık Okumuş da suçsuz olduğunu ve beraatını istediğini bildirdi.
     
    Okumuş beraat etti
     
    Aynı davada, 'adam öldürmeye iştirak' suçundan tutuksuz yargılanan ise Celal Aykut Okumuş ise beraat etti.
     
    Üç ilde davaları süren Bekçe ve Karahasan, Mersin'deki cinayet davasında ağırlaştırılmış müebbet, Bursa'da işledikleri cinayetten ağırlaştırılmış müebbet ve 13'er yıl hapis cezalarına çarptırılmıştı.
     
    Seri katiller, 12 Aralık 2007 tarihinde, Ankara'da işledikleri cinayetlerden 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmışlardı. Son kararla, Yiğit Bekçe 3'ü ağırlaştırılmış 4 kez müebbet ve 15 yıl hapis cezasına çarptırılırken, Mehmet Karahasan ise 3 kez müebbet hapis ve 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
     
    Olayın gelişimi
     
    Yiğit Bekçe ile Mehmet Karahasan, 21 Ekim 2006'da Bursa - Yalova yolu girişindeki bir kestane dükkanında çalışan Hüseyin Çalışkan'ı, ardından da 3 gün içinde, Kocaeli D-100 karayolundaki Savaş Dönmez Parkı'nın yanındaki bir pişmaniye dükkanında Fatih Kılıç'ı, Sakarya'nın Hendek, Mersin'in Erdemli ve Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde gasp amaçlı olarak 5 kişiyi öldürüp, 2 kişiyi de yaralamıştı.
     
    Sanıklar, 24 Ekim 2006 tarihinde Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, bu olaylardan bazılarına karıştığı iddia edilen Celal Aykut Okumuş ise Sakarya'da yakalanmış ve çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.
     
    Yigit Bekçe ve Mehmet Karahasan, Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan akaryakıt istasyonu çalışan Mehmet Çakır'ı benzinlikte vurarak öldürmüş, olayın görgü tanığı Dursun Dere'yi yaralamışlardı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow