hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DTP'nin Nevruz afişlerine toplatma

    DTPnin Nevruz afişlerine toplatma
    expand

    Diyarbakır'da Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından kentin çeşitli yerlerine Nevruz kutlamaları için asılan afişler mahkeme kararıyla toplatıldı.

    Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, DTP tarafından Nevruz kutlamaları için hazırlanarak kentin çeşitli yerlerindeki bilboardlara asılan afişlerle ilgili inceleme başlatıldı.
     
    Cumhuriyet Başşavcılığı'nca yapılan inceleme sonucu, "afişteki gözlerin terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ı çağrıştırdığı" gerekçesiyle sözkonusu afişler toplatıldı.
     
    Mahkeme kararında, DTP tarafından hazırlanan afişte İngilizce, İspanyolca ve Zazaca "yeter artık" kelimelerinin bulunmasının da etkili olduğu belirtildi.
     
    Afişlerin toplatılmasına ilişkin asıl kararın ise "afişte yer alan gözler ve kaşların terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ı çağrıştırdığı ve bu yolla örgüt propagandası yapıldığı" gerekçesiyle olduğu kaydedildi.
     
    DTP tarafından daha önce hazırlanan afişlerde Kürtçe yer alan "yeter artık" sloganı, terör örgütü PKK'nın propagandasını içerdiği gerekçesiyle bir süre önce Van 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yasaklanmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow