hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DTP'li Demirtaş'ın yargılanmasına başlandı

    DTPli Demirtaşın yargılanmasına başlandı
    expand

    Terör örgütünün propagandasını yaptıkları iddiasıyla haklarında dava açılan DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, kapatılan DEP'in eski milletvekili Selim Sadak ve DTP'li Dicle Belediye Başkanı Abdullah Akengin'in yargılanmasına başlandı.

    Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, "Sahte çürük raporu aldığı" iddiasıyla tutuklu bulunan DTP Genel Başkanı Demirtaş ve kapatılan DEP'in eski milletvekili Sadak katılmadı, Dicle Belediye Başkanı Akengin duruşmada hazır bulundu.
     
    Sanık Akengin, mahkemeden, savunma için ek süre talebinde bulundu.
     
    Sanıkların avukatı Muharrem Erbey de müvekkili Demirtaş'a iddianamenin tebliğ edilemediğini ve bu nedenle savunma hazırlayamadığını belirterek, Nurettin Demirtaş'ın ifadesinin Talimat Mahkemesi'nce daha sonra alınacağını bildirdi.
     
    Duruşma, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için ertelendi.
     
    İddianameden...
     
    Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, DTP'nin Ekim 2007'de Diyarbakır'da düzenlediği "Demokratik Toplum Kongresi" adı altındaki toplantının sonuç bildirgesini okuyan sanıklardan Demirtaş ile beraberindeki Akengin ve Sadak'ın, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK)" terör örgütünün propagandasını yapmak" suçunu kapsayan 7/2'nci maddesi uyarınca 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow