hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Taraf gazetesinden Genelkurmay iddiası

    Taraf gazetesinden Genelkurmay iddiası
    expand

    Taraf gazetesi, Genelkurmay Başkanlığı'nın kamuoyunu yönlendirmek için çok ayrıntılı bir eylem planı hazırladığını öne sürdü.

    Gazete, Genelkurmay kaynaklı bir belgeye dayanarak medya, yargı organları, sivil toplum örgütleri, sanatçı ve yazarların kullanılmasının bu planın bir parçası olduğunu yazdı. Genelkurmay bu saatte kadar herhangi bir açıklama yapmadı.

    İşte, Taraf gazetesinde yayımlanan belgenin ayrıntıları:
     
    Taraf gazetesinin haberine göre, Genelkurmay'ın kamuoyunu yönlendirme planı Eylül 2007'de, yani 22 Temmuz seçimlerinden 2 ay sonra hazırlandı.
     
    "Bilgi Destek Planı" başlığını taşıyan belge 11 sayfadan oluşuyor.
     
    Planın temel amacı, halkı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hassas olduğu konularda kendi çizgisine getirmek; bu amaç doğrultusunda; basın, yargı, sivil toplum, sanatçılar ve yazarları kullanarak kamuoyunu yönlendirmek.
     
    Taraf gazetesinin yayımladığı belgeye göre, Genelkurmay, hükümeti irticai faaliyetlerin organizatörü ve destekçisi olarak görüyor; hükümetin İslami hayat tarzını yaygınlaştırmak için yerel yönetimleri, medyayı, okul ve dernekleri kullandığı öne sürülüyor.
     
    Taraf gazetesinde yayımlanan Genelkurmay belgesinde, AKP'nin hazırlattığı ve tepkiler üzerine gündemden düşürdüğü yeni anayasa taslağı "milli devlete karşı" olarak değerlendiriliyor.
     
    Genelkurmay eylem planında bu görüşün yaygınlaştırılması için üniversite ve sivil toplum örgütleri kanalıyla toplantılar düzenlenmesi gerektiği belirtiliyor.
     
    Yüksek yargıyla temas
     
    Taraf gazetesinde yayımlanan Genelkurmay planında basın mensupları ve sanatçılar dışında yüksek yargı organlarının başkanlarıyla da temasın korunması gerektiği vurgulanıyor.
     
    Taraf gazetesi, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ile Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt arasındaki görüşmeyi hatırlatıyor; AKP'ye kapatma davası öncesinde gerçekleşen bu görüşmeye dikkat çekiyor.
     
    Taraf gazetesinin haberine göre, basın mensuplarının ve medya kanallarının düzenli temaslarla yönlendirilmesi ve yandaş kılınması amaçlanıyor.
     
    Habere göre Genelkurmay, bu eylem planı ile TSK muhaliflerini de yıpratmayı hedefliyor. Bunun için radyo ve televizyon programlarının kullanılması gerektiği vurgulanıyor.
     
    Taraf gazetesinin yayımladığı belgeye göre, Genelkurmay, yıpratma kampanyalarına karşı kanaat önderlerini de kullanmayı hedefliyor. Kanaat önderlerinin masraflarının da Genelkurmay tarafından karşılanacağı belirtiliyor.
     
    Habere göre Genelkurmay'ın eylem planında Demokratik Toplum Partisi'nin yıpratılmasından da söz ediliyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow