hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bilkent'te "çok dinli" cami

    Bilkentte çok dinli cami
    expand

    Başkent Ankara'da Kadir gecesinde yeni bir cami ibadete açıldı. İhsan Doğramacı tarafından yaptırılan modern bir çizgiye sahip caminin belli bölümlerinde Hıristiyan ve Museviler de ibadet edebilecek. Çok sayıda bakan, siyasetçi ve bürokrat Kadir gecesi teravih namazını yeni camide kıldı.

    Ankara Bilkent'te İhsan Doğramacı'nın, babası Doğramacızade Ali Paşa adına yaptırdığı camii Kadir gecesi ibadete açıldı.

    Kadir gecesinde teravi namazı kılmak ve ibadet etmek için Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Doğramacızade Ali Paşa Camii'ni tercih etti.

    RTÜK Başkanı Zahid Akman da Kadir gecesinde camide dua edenler arasındaydı. Akman bakanların yanında değil arka sıralarda ibadet etmeyi tercih etti.

    Camide ilk vaazı ise Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu verdi.

    Modern mimarisiyle dikkat çeken Doğramacızade Ali Paşa Camii'nde aynı anda bin kişi ibadet edebilecek. Cami içine yaptırılan seminer odalarında ise Hıristiyan ve Museviler için de ibadet bölümleri ayrıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow