hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Süleyman Soylu yeniden DP lideri oldu

    Süleyman Soylu yeniden DP lideri oldu
    expand

    Demokrat Parti (DP) 9. Olağan Büyük Kongresi'nde Süleyman Soylu, kongrede geçerli 993 oyun 922'sini alarak yeniden genel başkanlığa seçildi.

    Diğer genel başkan adaylarından Nevval Sevindi 32, Refaiddin Şahin 26, Nuri Efe 12, Ramazan Yazgan 1 oy alırken, Cemal Önez'e ise oy çıkmadı.

    Soylu, Atatürk Spor Solunu'nda gerçekleştirilen 9. Olağan Büyük Kongre'de genel başkan seçilmesinin ardından delegelere teşekkür ederek, sonucun herkese hayırlı olmasını diledi.

    "Biz bugün kardeşliğin, barışın, demokrasinin, iyi niyetin ve bu gelenekte büyümenin erdeminin ne olduğunu bütün Türkiye'ye gösterdik" diyen Soylu, kongrenin bütün ülkeye mesaj verdiğini ve "Türkiye'nin içerisinde bulunduğu duruma itiraz ettiğini" söyledi.

    Soylu, "Kongremiz, zengin, demokrat, güçlü, modern bir Türkiye arzusunu dile getirmiştir. Hepimize büyük görev düşüyor" dedi.

    Aday olanlara da teşekkür eden Soylu, söylenen sözlerin kürsü masuniyetinde söylendiğini ifade etti.

    "Bugün salonda bir düğün, şenlik yaşandığını" ifade eden Soylu, "Yarın bu partide bir devrim, değişim yaşanacak. Yarın yapılacak tüzük değişikliği son derece önemli. Bu partiyi gerçek sahipleri olan sizler yöneteceksiniz. Sorumluluk sizin üzerinizdedir" diye konuştu.

    Büyük bir mücadeleye başladıklarını belirten Soylu, "29 Mart'ta AKP'yi yere sermek büyük anlayışı gerçekleştiriyoruz" dedi.

    Soylu kürsüde rahatsızlandı

    Süleyman Soylu, seçimden önce kürsüde konuşma yaptığı sırada fenalaştı. Bir süre sonra derin nefes alarak konuşmasını sürdürmeye çalıştı.

    Soylu'nun sorun yaşadığını fark eden yardımcıları yanına geldi. Soylu'ya ilaç içirildi, kürsüye getirilen bir sandalyeye oturtuldu.

    Bu sırada Demokrat Parti'nin tarihini anlatan 5 dakikalık kısa bir film yayınlandı. Filmin sona ermesinin ardından Soylu, "Biz kimseyi sevindirmeyiz" diyerek konuşmasına kaldığı yerden devam etti.

    Kongrede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Bakanı Deniz Baykal, eski DYP Genel Başkanı Tansu Çiller ve KKTC'nın eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın, gönderdiği telgraflar okundu.

    Notlar

    Kongrede genel başkan adayı olacağını açıklayan Nevval Sevindi, salona girdikten sonra bir süre oturacak yer bulamadı ve ayakta bekledi.

    Partililer, salona gelişi sırasında Genel Başkan Başdanışmanı Aydın Menderes'e yoğun sevgi gösterisinde bulundu.

    DP 9. Olağan Büyük Kongresi'ne Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, siyasi partilerden ve bazı sivil toplum örgütlerinden temsilciler de katıldı.

    Kongre yarın da devam edecek


    Genel Başkanlık seçiminin ardından kongre ilk gün çalışmalarını tamamladı.

    Kongrenin yarınki çalışmalarında Genel İdare Kurulu (GİK), Merkez Karar Kurulu ve Yüksek Haysiyet Divanı üyeliklerine seçim yapılacak ve tüzük değişiklikleri oylanacak.

    Öte yandan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de DP kongresine davet edildi.

    DP Genel Sekreteri Fevzi Yalçın, Güniz Sokak'taki evinde kongre davetini Demirel'e sunarken, "Ülkenin karşı karşıya bulunduğu sorunların aşılmasında 'Demirel misyonuna' özellikle ihtiyaç olduğunu" söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow