hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AKP binası Alevi tekkesi üzerine mi yapıldı?

    AKP binası Alevi tekkesi üzerine mi yapıldı
    expand

    AKP'nin İstanbul Sütlüce'de bulunan il binası Alevi ve Bektaşilerin İstanbul'daki önemli simgelerinden biri olan Karaağaç tekkesi kalıntıları üzerine mi inşa edildi? Görüntüler bu iddiayı doğrularken, AKP il yönetimi ise bu iddia karşısında "Biz kiracıyız" açıklamasında bulundu.

    Alevi ve Bektaşilerin İstanbul'daki önemli simgelerinden biri olan Karaağaç Tekkesi'ne ait mezarlık üzerinde bugün AKP il binası bulunuyor.

    Bina, sırtını geride kalan ve üzerinde hiç bir kayıt, hatta mezar taşı bile bulunmayan mezarlara yaslıyor. İddia, il binasının altında da mezarlar olduğu yönünde.

    CHP İl Başkanı Gürsel Tekin, konuyla ilgili olarak "Burası tarihi bir mezarlık. Bu mezarlığın üzerinde tarihi binalar inşa edilmiş. Sağlıkta saygınız olmayabilir ama insanların ölülerine saygınız olması gerekiyor" dedi.

    Parti il yönetimi binayı 40 bin YTL'ye kiraladı. Bina, tarihi kalıntılar üzerine otel inşa etmesiyle tanınan Four Seasons'ın sahibi Mesut Toprak'a ait.

    İnşaatın kazı çalışması sırasında çekilen görüntülere göre bu alanda yalnız mezar ve iskeletler değil lahitler hatta Yeniçeri Mezarları da var.

    Tekin, "İşadamını suçlamak istemiyorum. Kim ruhsat vermişse, kim oraya izin vermişse onlardan hesap soruyoruz. Şunu sormak istiyoruz: Gerçekten mezarlığın üzerinde böyle bir yapılaşma olur mu olmaz mı? Bunu kamunun vicdanına sunmak istiyoruz" diye konuştu.

    500 yıllık Karaağaç Tekkesi'nin yerinde şimdi yalnız AKP il binası yok. Aslına uygun inşa edildiği iddia edilen yeni binanın yanıbaşında bile inşaat yükseliyor.

    İl binasının bir yanında MÜSİAD var diğer yanında ise alışveriş merkezi inşaatı. Ve bir başka iddia, buralarda yakında bir inşaat daha yükselecek.

    AK Parti: "Haberler maksatlı"

    Bu arada AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, son günlerde bazı basın organlarında, il teşkilatının meskun bulunduğu bina hakkında yer alan haberlerin "maksatlı" olduğunu bildirdi.

    AK Parti İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "il teşkilatının, imar ve iskan açısından yasallığı tescillenmiş bir binayı, her türlü yasal prosedüre uygun olarak kiraladığı" vurgulandı.

    Açıklamada "Dolayısıyla, binada kiracı statüsünde bulunan AK Parti, binayla ilgili yapılan her türlü spekülasyon ve yorumun üstünde ve dışındadır. Buna rağmen bazı yayın kuruluşları, bu tür tartışmaları partimiz üzerinden, partimizin ismini kullanarak ve partimizle ilişkilendirerek, 'bizce çok iyi bilinen bazı örtülü maksatlara dönük' yayınlar yapmaktadırlar. Hiçbir basın etiğiyle bağdaşmayan bu ilkesiz ve çirkin yayıncılığı, yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla kınadığımızı bütün kamuoyuna saygıyla duyururuz" denildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow