hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "En çok izlenen haber kanalı CNN TÜRK"

    En çok izlenen haber kanalı CNN TÜRK
    expand

    Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Radyo Televizyon Yayıncılığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Cereci başkanlığındaki ekip tarafından yapılan 'Televizyon İzleyicisi Araştırması' konulu ankette en çok izlenen haber kanalı CNN Türk çıktı.

    Türkiye'de 26 ilde bin 421 kişi ile yüz yüze yapılan anket çalışmasıyla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Cereci, "Ankete farklı meslek ve gruptan bin 421 kişi katıldı. Ankete verilen cevaplara baktığımızda son 10 yıl içinde Türkiye'de kültürel bir değişimin olduğunu görüyoruz. Ankete katılanların yüzde 50'si haberleri CNN Türk'ten izlediğini söyledi" dedi.

    YYÜ Radyo ve Televizyon Yayıncılığı Bölümü öğrencileri, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Cereci başkanlığında yürütülen Televizyon İzleyicisi Araştırması'nda, 26 ilde bin 421 kişinin katıldığı 50 soruluk bir anket çalışması gerçekleştirildi. Ankete katılanlar, günde 3 saatten fazla televizyon izlediklerini belirtti.

    Anket sonuçlarını değerlendiren Prof. Dr. Sedat Cereci, televizyon izleyicilerine toplumsal yaşam ve Türkiye'nin sosyo-ekonomik konumuyla ilgili soruların yöneltildiğini belirterek, 'Size göre Türkiye'deki en önemli sorun nedir?' sorusuna 823 kişinin 'işsizlik ve ekonomik sıkıntı', 457 kişinin de 'eğitim' yanıtını verdiklerini söyledi.
     
    Prof. Dr. Cereci, "Televizyonun olmadığı bir ortamda ne yapacakları' sorusuna ise ankete katılan bin 421 izleyiciden 532'si, sohbet edebileceği, 181'i kitap okuyacağı, 126'sı radyo dinleyeceği, 95'i ise gazete okuyacağı yanıtını verdi" dedi.

    Prof. Dr. Cereci, ankete katılan televizyon izleyicilerinden 820'sinin, televizyonla birlikte kültürel ve ahlaki değerlerde önemli ölçüde değişmeler olduğunu, 337'sinin de televizyonun toplumun düşünce yapısını da değiştirdiğini düşündüklerini söyledi.

    Her şeyin temelinin eğitim olduğunu, tüm sorunların çözümünün eğitimle ilgili olduğunu düşünenlerin sayısının önemli oranda artış gösterdiğini belirten Prof. Dr. Cereci, "Araştırmaya katılan izleyicilerden 621'i televizyonun eğitici bir araç olduğu, 315'i ise hiçbir zaman eğitici bir araç olamayacağı görüşünde.
     
    Televizyonun eğitici bir araç olduğunu düşünenler ise, doğru kullanıldığında bu işlevi üstelenebileceğini düşünüyor" diye konuştu.

    Prof. Dr. Cereci, ankette ortaya çıkan önemli bir konunun da haber kanallarının daha çok izlendiğinin ortaya çıkması olduğunu belirterek, "Ankete katılanlardan 653'ü, televizyon kanalları içinde en çok izlediği haber kanalının CNN Türk olduğunu söyledi" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow