hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünyayın ilk hamile erkeği Thomas Beattie

    Dünyayın ilk hamile erkeği Thomas Beattie
    expand

    Thomas Beattie hamile kalarak dünyanın bebek bekleyen ilk erkeği oldu.

    İnanılması güç olyanı kahramanı Thomas Beatie'nin asıl adı Gloria Steinem. ABD'nin en eski gay-lezbiyen temalı yayını olan The Advocate'te yayınlanan habere göre Thomas Beatie aslında bir kadın. Ancak daha sonradan cerrahi müdahaleyle göğüslerini aldırarak erkek olma yolunda ilk adımlarını atmış. 
     
    Tedavisi devam eden Beattie'nin cinsel organına herhangi bir operasyon yapılmadığı için yumurtlama özelliğini kaybetmediği bildirildi.
     
    Ameliyat olduktan sonra Nancy ile evlenen Thomas Beattie, eşiyle birlikte çocuk yapmaya karar verdi. Ancak Nancy'nin kısır olduğunu öğrenince bir çocuk sahibi olabilmek için Thomas Beattie hamile kalmaya karar verdi.
     
    Erkek olmak için başladığı tedaviye son veren Beattie'nin hayalleri gerçek oldu ve bir süre sonra hamile kaldı.
     
    Hamile bir adam olmak nasıl bir duygu sorusuna, "İçimde yeni bir hayatın büyüdüğünü hissetmek inanılmaz bir duygu. Kendimi erkek gibi hissettiğim için ameliyat olmuştum. Ancak teknik olarak halen bir kadınım" diye yanıt veren Beattie, eşi Nancy'nin kendisini desteklediğini ve kendini çok şanslı hissettiğini söyledi.
     
    Thomas Beattie, "Onu ben doğuracağım ama babası ben olacağım, Nancy ise onun annesi olacak. Biz bir aile olabileceğiz" diye konuştu.
     
    Bebeğin Temmuz ayında dünyaya gelmesi bekleniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow