hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beyaz Saray albümünde Türkiye

    Beyaz Saray albümünde Türkiye
    expand

    ABD Başkanı Barack Obama’nın resmi fotoğrafçıları Pete Souza, Lawrence Jackson ve Chuck Kennedy, Başkan’ın bütün ziyaretleri ve resmi toplantılarından resim çekmekle görevliler. En kıdemlileri olan Pete Souza’nın Türkiye’de çektiği fotoğrafları CNN TÜRK Washington Temsilcisi Ahu Özyurt, CNNTURK.com için yorumladı.

    Obama’nın Türkiye gezisinden Beyaz Saray’ın fotoğraf albümüne neler konacağını baştan beri merak ediyorduk. Usta fotoğrafçı Pete Souza’nın objektifinden sıradışı birkaç kare kısa bir süre Beyaz Saray’ın internet sitesinde yerini aldı. Bizlerin hiç görmediği bu kareler ziyaretin perde arkasını da yansıtıyor.

    •    Köşk’te Cumhurbaşkanı Gül ve Başkan Obama başbaşa görüşürken heyetlararası görüşme salonu yemek ve görüşme için hazırlanıyor. Masanın başında Cumhurbaşkanlığı Protokolünden Şevki Mütevellioğlu son hazırlıkları yapıyor. Karenin sağında Beyaz Saray sözcüsü Robert Gibbs notlarını toparlıyor.



    •    Pete Souza, Başkan’ın kameradaki görüntüsünü çay bardakları ile birleştirmiş.



    •    Dolmabahçe Sarayı’na girişinde şemsiyesini ABD Elçiliğinden Türk tercümanı ile paylaşan Başkan Obama, bir yandan da Boğaz Köprüsü’nü seyrediyor.



    •    Sultanahmet Camii’ne girişte ayakkabılarını çıkarışını hiç bu açıdan görmemiştik. Dengeyi iyi bulmuş.



    •    Tophane’de gençlerle buluşmasından önce Başkan kuliste en yakın iki kurmayı ile son fikir alış verişinde. Sözcü Robert Gibbs ortada, Başkan’ın Genel Sekreteri Rahm Emanuel sağda. Gölgeler konuşuyor.



    •    İstanbul’dan havalanan Air Force One Bağdat yolunda. Başkan’ın bütün adamları telefon başında, Talabani ve Maliki’yle görüşüyorlar. Amaç kum fırtınasına rağmen iki liderle de biraraya gelmek.



    * Bu albümün sonuna bir de Başkan’ın son Meksika ziyaretinden bir resim ekledim. Başkan Obama, yeni bir köpek sahibi olarak, Meksika Devlet Başkanı Felipe Calderon ve ailesiyle tanışması sırasında ailenin Golden Retriever’ıyla da tokalaşmayı ihmal etmemiş görünüyor.




    CNNTURK.COM ÖZEL
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow