hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye ve Ermenistan ABD'yi istemiş

    Türkiye ve Ermenistan ABDyi istemiş
    expand

    ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde soruları yanıtlarken Türkiye-Ermenistan ilişkileri, Dağlık Karabağ sorunu ve Kıbrıs görüşmelerine değindi. Clinton, Türkiye ve Ermenistan’ın isteği üzerine sürece dahil olduklarını da söyledi.

    ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ABD Kongresi’nin alt kanadı olan Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde üyelerin sorularını yanıtladı.

    Komite’nin Florida Eyaleti Temsilcisi üye Robert Wexler’ın sorusu üzerine Kafkasya’daki süreci, “Türk ve Ermeni liderlerin, ortak ve acılı geçmişlerini uzlaştırma konusunda son dönemde attıkları adımlardan çok cesaretlendim. Sınırların açılması ve diplomatik ilişkilerin normalleşmesi bu süreci kolaylaştıracaktır. Bizim desteğimizi istediler. Ben ve Başkan Obama da bütün desteğimizi verdik” diye cevapladı.

    Clinton, ABD’nin Dağlık Karabağ sorununun çözümü konusunda etkisini arttırma yönünde Azeri Yönetimine de güvence verdiğini dile getirdi ve “Minsk süreci devam ediyor, Azerbaycan’a üç hafta içinde ikinci kez bir diplomatımızı gönderdik ve önümüzdeki ay içinde bir sonuç bekliyoruz” dedi.

    Hillary Clinton, Rum asıllı temsilci Gus Bilirakis’in sorusu üzerine de “Kıbrıs’ta iki toplumlu iki bölgeli çözümü destekliyoruz. Ama müzakereleri onlar yürütüyor. Biz Annan planı gibi herhangi bir çözüm empoze etmiyoruz” diye konuştu.

    Clinton Adadaki Türk askerlerinin çekilmesi meselesinin de görüşmelerle bağlantılı olduğuna dikkat çekti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow