hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Azerbaycan ile bayrak krizi sona erdi

    Azerbaycan ile bayrak krizi sona erdi
    expand

    Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Türk Şehitliği'nde bir süre önce yerlerinden sökülen Türkiye ve Azerbaycan bayrakları yeniden yerine asıldı.

    Şehitlikte gece yapılan çalışmayla daha önce kaldırılan toplam 10 bayrak direği tekrar yerine konuluyor.

    Çalışmaları Türkiye'nin Azerbaycan Büyükelçisi Hulusi Kılıç da bir süre izledi ancak gazetecilere açıklama yapmadı.

    Bayrak direklerinin yerlerine dikilmesinin ardından iki direğe Türk ve Azerbaycan bayrakları çekildi.

    Çalışmalar tamamlandığında tüm direklere eskisi gibi bayrakların çekileceği öğrenildi.

    Büyükelçilik tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konserini izlemekte olan Büyükelçi Kılıç'ın konser devam ederken, bayrak direklerinin yerine konma çalışmalarını izlemek üzere şehitliğe geçtiği görüldü.

    Bakü'de açıklama yapan TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, "Türk bayraklarının Bakü'deki Türk Şehitliği'nde yeniden dalgalanmasından çok mutluyuz" dedi.

    Azerbaycan'ın kendileri için ikinci vatan olduğunu belirten Mercan, "Azerbaycan bayrağı Türkiye halkı için çok aziz ve mukaddestir. Eminim ki, Azerbaycan'da da Türk bayrağına karşı aynı tutum mevcuttur" diye konuştu.

    Dışişleri'nden yorum

    Dışişleri Bakanlığı da, Bakü'deki Türk Şehitliği'ne Türk Bayrağı yeniden dikilmesine ilk yorumu getirdi. Bakanlık Sözcüsü Burak Özügergin, "Azerbaycan ile yaşananlar bir parantezdi, bu sabah itibariyle kapandı" dedi.

    Bayrak krizi

    Bursa'da oynanan Türkiye-Ermenistan Milli mazında Azeri bayraklarına getirilen yasağın ardından Bakü ile Ankara arasında gerginlik yaşanmıştı.

    Azerbaycan kamuoyundaki tepkilerin artması üzerine ülkedeki bayrak kanunu gerekçe gösterilerek, Bakü'de Türk şehitlerinin anısına dikilen abidenin etrafındaki Türkiye ve Azerbaycan bayrakları 15 Ekim'de direkleri sökülerek kaldırılmıştı.

    Kesilen direklerinin yerleri betonlanarak üzerlerine taş karolar konulmuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow