hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İranlı askerler petrol kuyusundan kısmen çekildi

    İranlı askerler petrol kuyusundan kısmen çekildi
    expand

    Irak ile İran arasında ihtilaf konusu olan sınırdaki bir petrol kuyusunu ele geçiren İranlı askerlerin kısmen çekildikleri bildirildi.

    Irak hükümet sözcüsü Ali Dabbağ, Irak'taki petrol kuyusunun denetimini geçen hafta ele geçiren İranlı askerlerin petrol kuyusundan ayrıldıklarını belirtti.

    Sözcü, İran'dan istediklerinin, "İranlı askerlerin geldikleri yere dönmesi" olduğunu belirterek, "Petrol kuyusundaki İran bayrağı indirildi.

    İranlı askerler 50 metre çekildi, ancak geldikleri yere dönmediler" diye konuştu.

    Dabbağ, oluşturulan ortak bir komitenin iki ülke arasından geçen sınırı belirlemek amacıyla çalışmada bulunacağını sözlerine ekledi.

    Iraklı petrol işçileri kuyuya geri döndü


    Bu arada, Iraklı petrol işçilerinin ülkenin güneyindeki İran ile tartışmalı petrol kuyusuna döndükleri bildirildi.

    Iraklı hükümet yetkilileriyle bölgedeki bir işçi, askerlerin bu sabah işçilerin İran sınırına 50 metre mesafedeki 4 numaralı kuyuya gitmesine eşlik ettiğini söylediler.

    Irak Petrol Bakanlığından bir yetkili de İran askerlerinin kuyuyu terk ettiğini teyit etti. Kuyuya 11 petrol işçisinin gittiği, askerlerin de kuyuya Irak bayrağını çektikleri belirtildi.

    Irak, İran askerlerinin sınırı geçerek Fakka petrol sahasındaki 4 no'lu petrol kuyusunu ele geçirdiğini bildirmiş, İran ise bunu yalanlamıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow