hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ak-Al tekstil ve Aksu İplik birleşiyor

    Ak-Al tekstil ve Aksu İplik birleşiyor
    expand

    Akkök Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Ak-Al Tekstil Sanayi A.Ş ile Aksu İplik Dokuma ve Boya Apre Fabrikası T.A.Ş şirketleri birleşme kararı aldı.

    Ak-Al Tekstil ve Aksu İplik'in Yönetim Kurulu'nca yapılan yazılı açıklamada, triko ipliği üretimi alanında faaliyet gösteren Ak-Al Tekstil ile yünlü kumaş dokuma alanında çalışan Aksu İplik şirketlerinin "Ak-Al" altında birleşmesine karar verildiği bildirildi.

    Açıklamada görüşlerine yer verilen Akkök İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali Berkman da küreselleşmenin, uluslararası rekabet ve dünya ekonomisindeki entegrasyon sürecinin, Akkök Şirketler Grubunu, 2005 yılında belirlemiş olduğu yeniden yapılanma stratejisi doğrultusunda belirli sektörlere yönelttiğini belirtti.

    Bu kapsamda, enerji, kimya, tekstil, gayrimenkul ve liman işletmeciliğinin, odaklanılan alanlar olarak belirlendiğini dile getiren Berkman, "Özellikle küresel rekabet koşullarından oldukça fazla etkilenen tekstil sektöründe birbiriyle sinerji oluşturacak şirketlerin birleştirilip maliyetlerin aşağı çekilmesi, verimliliğin artırılması dolayısıyla şirketlere rekabet avantajı kazandırılması hedeflenmektedir. Kendi faaliyet alanının öncüleri olan iki şirketin birleşmesi sayesinde, büyüme ve sektörün getirdiği zorlukların beraberce göğüslenmesi planlanmaktadır" dedi.

    Ak-Al Genel Müdürü Cengiz Taş da dünya çapında yaşanan ve her sektörü etkisi altına alan "darboğazın" yanı sıra kar marjlarının düşmesinin, tekstil sektörünün yeni pazar yaratma ve yatırım imkanlarını önemli ölçüde daralttığını ifade etti.

    Sektörde yaşanan bu sorunların ürün çeşitlemeleri, verimlilik artışları ve maliyet iyileştirmeleri ile aşılabileceğini, Ak-Al ile Aksu birleşmesinin bu düşünceyle gerçekleştiğini belirten Taş, Ak-Al ve Aksu'nun yönetim ve çalışma politikalarına ilişkin, birleşme işleminin aynı gruba dahil olan şirketler arasında gerçekleşmesi dolayısıyla kontrolün el değiştirmeyerek aynı grup içerisinde kalacağını bildirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow