hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Petrol Ofisi'nde ortaklığa devam

    Petrol Ofisinde ortaklığa devam
    expand

    OMV Aktiengesellschaft (OMV) ile Doğan Holding'in; Doğan Holding'in Petrol Ofisi'ndeki hisselerinin satışıyla ilgili görüşmeleri bugün sona erdirdikleri, her iki firmanın da Petrol Ofisi'ndeki mevcut ortaklıklarının devamı konusunda karara vardıkları duyuruldu.

    OMV Aktiengesellschaft'tan yapılan açıklamada, OMV ve Doğan Holding'in Petrol Ofisi'ndeki ortaklığının sürdüğü vurgulanarak, "Avrupa'nın lider enerji firmalarından OMV ve Doğan Holding'in, Doğan Holding'in Petrol Ofisi'ndeki hisselerinin satışıyla ilgili görüşmeleri bugün sona erdirdiklerini açıkladıkları" belirtildi.

    Açıklamada, şöyle denildi:
    "Her iki ortak da, baştan beri yürütülen görüşmelerin mevcut ortaklığın devamıyla sonuçlanabileceğini bildirmekteydiler. Her iki firma da Petrol Ofisi'ndeki mevcut ortaklıklarının devamı konusunda karara vardılar.

    Türkiye'nin lider petrol ürünleri şirketi Petrol Ofisi hem perakende hem de ticari alanda faaliyet göstermektedir. OMV Türkiye pazarına 2006 yılında Petrol Ofisi'nin yüzde 34'ünü alarak girmiş, bu payını daha sonraki yıllarda yüzde 41,58'e yükseltmişti. Petrol Ofisi halen OMV ve yüzde 54,17'lik hissenin sahibi Doğan Holding ortaklığında yönetiliyor."

    Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı aynı konuya ilişkin özel durum açıklamasında da 5 Ağustos 2009 tarihli özel durum açıklamasında duyurulmuş olan, şirketin sahibi olduğu Petrol Ofisi A.Ş hisselerinin kısmen veya tamamen Petrol Ofisi A.Ş'de yönetim ortağı olan OMV'ye satılmasına yönelik olarak yapılan görüşmelerde bir sonuca ulaşılamadığı ifade edilerek, "Anılan açıklamada da belirtildiği üzere, taraflar mevcut yapıda ortaklığa devam edilmesine karar vermiştir" denildi.

    Halen Petrol Ofisi A.Ş sermayesinde Doğan Şirketler Grubu Holding'in yüzde 54,17, OMV'nin yüzde 41,58 oranında hissesi bulunduğu hatırlatıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow