hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Belgesel Fotoğraf Okulu" 1 Mart'ta açılıyor

    Belgesel Fotoğraf Okulu 1 Martta açılıyor
    expand

    Fotoğraf Vakfı'nın desteği ile Galata Fotoğrafhanesi tarafından hayata geçirilen Türkiye'nin ilk "Belgesel Fotoğraf Okulu" 1 Mart'ta açılacak.

    Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, 2011'de kapılarını basın fotoğrafçısı ve belgesel fotoğrafçı olmak, bu alanda profesyonelleşmek isteyenlere açması planlanan Fotoğraf Akademisinin hazırlık dönemi olarak planlanan "Belgesel Fotoğraf Okulu"nun ilk periyodu 5 ay sürecek.

    Başvuranlar arasından 25-27 Şubat tarihleri arasında yapılacak mülakatla seçilecek araştıran, sorgulayan, tartışan, muhalif 15 fotoğrafçı, Türkiye'nin ilk belgesel fotoğraf okulunun öğrencileri olacak.

    Fotoğraf Vakfının desteği ile Galata Fotoğrafhanesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında 15 fotoğrafçı, 5 ay boyunca belgesel fotoğraf ve bu alanla ilişkili diğer bilimsel disiplinlerden oluşan bir dizi seminere katılacak.

    Seminerler pazar günleri yaklaşık 8 saat sürecek.

    Öğrenimin önemli parçalarından birini de danışman hocalar eşliğinde yürütülecek belgesel projeler oluşturacak.

    Belgesel Fotoğraf Okulundaki seminer dizisinin bugüne kadar gerçekleştirilen kısa vadeli çalışmalardan belirgin farkları bulunuyor. Fotoğraf alanının dışında kişisel gelişimin güçlendirilmeye çalışılacağı seminerler, devam zorunluluğu da bulunan okulun en belirleyici özelliği.

    Belgesel Fotoğraf Okulunda bir yandan geleneğin etkisindeki klasik belgesel fotoğrafın kilometre taşları öğretilirken bir yandan da dünyanın çeşitli ülkelerinde gelenekten kopmaya başlayan yeni bir belgesel rüzgarının ilk sonuçları masaya yatırılacak.

    Fotoğrafçıların üretim süreçlerinin yoğun biçimde destekleneceği okulda, düşünsel birikimin güçlendirilmesi de en büyük hedeflerden biri olacak.

    Belgesel Fotoğraf Okulu katılımcılarına ilk aşamada bir tarz etrafında toplanmalarından çok, temel hak ve özgürlüklere kayıtsız ve şartsız sahip olunması kültürü verilecek.

    Kimler eğitim verecek?

    Koordinatörlüğünü Yücel Tunca'nın yürüttüğü projede çeşitli üniversitelerde çalışan çok sayıda fotoğrafçı ve öğretim görevlisi gönüllü olarak yer alacak.

    Okulda seminerlere katılacak olan öğretim görevlileri arasında fotoğrafçı ve eğitmen Mehtap Orgun, Murat Yaykın, Nilüfer Gökeşmeoğlu, Şamil Hazır'ın yanı sıra araştırmacı ve yönetmen Petra Holzer, İstanbul Bilgi Üniversitesinden Ayça Çiftçi, Esra Arsan, Ethem Özgüven, Orhan Cem Çetin, İstanbul Kültür Üniversitesinden İsmail Gökçe ve Yücel Tunca, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden Gamze Toksoy, Sabancı Üniversitesinden Ahmet Öncü ile NarPhotos Fotoğraf Ajansından Mehmet Kaçmaz ve Özcan Yurdalan bulunuyor. Öğretim görevlisi listesi Şubat ayı boyunca yeni katılacak öğretim görevlilerinin de eklenmesiyle genişleyecek.

    2011 yılında Fotoğraf Akademisinin açılışına kadar üç kez tekrarlanacak seminer dizisinin bir sonraki takvimi 2009 Ekim ayında başlayacak ve 8 ay sürecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow