hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hande Yener'den "ilaç" gibi albüm

    Hande Yenerden ilaç gibi albüm
    expand

    Hem yaşanan kriz ortamı hem de müzik sektöründeki durgunluktan yaprak kıpırdamayan Unkapanı'na “Hayrola?” ilaç gibi geldi.

    Hande Yener'in, Avrupa Müzik markasıyla çıkardığı “Hayrola?” albümü 6 Nisan Pazartesi günü müzik marketlerdeki yerini aldı.

    Kendi iç dünyasını yansıtan bir çalışma yaptığı söyleyen Hande Yener'in albümü ilk gün aldığı 50 bin adetlik siparişle müzik sektörünün yüzünü güldürdü.

    Avrupa Müzik, daha çıkmadan yorumları yapılmaya başlanan “Hayrola?” için ilk kez farklı bir promosyon stratejisi uyguladı.

    “Hayrola?” müzik marketlerdeki yerini almadan 10 gün önce, ilk olarak Türkiye'nin en büyük GSM operatörü olan Avea teknolojisi farkıyla dijital ortamda müzikseverlerle buluştu.

    İlki bitti, ikinci baskı yapıldı


    Müzik otoritelerinin ve sektör temsilcilerinin öngörüleri, dünyada yaşanan mali kriz dolayısıyla 2009 itibarıyla çıkacak olan albümlerin satmayacağı yönündeydi.

    6 Nisan'da 30 bin adetlik çıkış rakamı ile müzik marketlerdeki yerini alan “Hayrola?” albümü aynı gün içerisinde 30 bin adetin bitmesi ve gelen 20 bin adetlik yeni sipariş yüzünden hemen ikinci baskıya girdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow