hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Nazi avcıları"na Almanya destek oldu!

    Nazi avcılarına Almanya destek oldu
    expand

    Beyaz perdenin sıra dışı yönetmeni Quentin Tarantino’nun son filmi ''Inglourious Basterds'', Cannes Film Festivali’nde seyirciyle buluştu. Almanya'nın filme mali destek sağladığı öğrenildi.

    Quentin Tarantino, Hitler'in İkinci Dünya Savaşı'nda Paris'te bir film galasında öldürülmesini konu alan yeni filmini, “uzun yıllardır tamamlamak istediğim bir proje” olarak tanımladı.

    1994 yılında “Pulp Fiction” ile Altın Palmiye'yi kazanan Tarantino, bu yıl da favoriler arasında gösteriliyor.

    “Sinemanın gücünün Nazi rejimine galip geldiğini” belirten Tarantino, filmiyle “Yahudilerin fantezilerinin gerçek olduğunu” kaydetti.

    Filmde rol alan Brad Pitt ise Tarantino ile bir gece beş şişe şarap birden içtikten sonra “ikna olduğunu” söyledi. Pitt, “Kışkırtıcı, ama hep rol almak istediğim bir film oldu” dedi.

    Yönetmenliğini, senaryoyu da yazan Quentin Tarantino'nun üstlendiği filmin yapımcılığını Lawrence Bender gerçekleştirdi.

    Almanya filme mali destek sağladı

    Tarantino ile Brad Pitt'i ilk kez bir araya getiren filmde, Diane Kruger, Melanie Laurent, Paul Rust, Christoph Waltz, Daniel Brühl, Eli Roth, Samm Levine, B.J. Novak, Til Schweiger, Michael Fassbender ve Mike Myers rol aldı.

    Filmin kurgusunu Sally Menke, görüntü yönetmenliğini Bob Richardson yaparken, kostümleri Anna Sheppard tasarladı.

    Çekimleri, Almanya'da kurulu Babelsberg stüdyolarının yanı sıra Berlin, Saksonya ve Paris'te gerçekleştirilen film, toplam 48 milyon Euro'ya mal oldu. Alman film teşvik fonları da filmin bütçesine 6,8 milyon Euro'luk kaynakla destek verdi.

    Filmin konusu

    Dünya sinemalarında Haziran ayında vizyona girmesi beklenen filmin konusu özetle şöyle:

    Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  Film, Alman işgali altındaki Fransa'da başlar. Çok sevdiği ailesinin, Nazi Albay Hans Landa'nın (Christoph Waltz) tarafından katledilmesine tanıklık eden Shosanna Dreyfus (Melanie Laurent), katliamdan kıl payı kurtularak Paris'e kaçar. Orada sinema salonu sahibi ve işletmecisi olarak yeni bir kimlik edinir.

    Aynı günlerde Avrupa'nın başka bir köşesinde Teğmen Aldo Raine (Brad Pitt), Yahudi askerler tarafından kurulan bir grubu düşmana karşı misilleme yapma amacıyla organize etmektedir. Raine'ın grubu, Nazi Almanyası'nın önde gidenlerine zarar verme misyonunu üstlenmiştir.''

    Kaynak: Deutshe Welle
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow