hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Chelsea'nin yeni teknik direktörü Ancelotti

    Chelseanin yeni teknik direktörü Ancelotti
    expand

    Milan'dan ayrılan Carlo Ancelotti, Premier League kulübü Chelsea'nin teknik direktörlüğüne getirildi.

    Haftalardır süren spekülasyonlar gerçekleşti ve Chelsea'nin yeni menajeri Carlo Ancelotti oldu.

    Milan'ın Fiorentina'yı 2-0 yendiği ve Serie A'yı üçüncü olarak tamamladığı maçtan sonra sözleşmesi  karşılıklı olarak feshedilen Ancelotti, yeni sezonda Chelsea'nin başında olacak.

    Londra kulübünden yapılan açıklamada, Ancelotti'nin üç yıllık sözleşme imzaladığı ve göreve 1 Temmuz'da başlayacağı belirtildi.

    Açıklamada, "Carlo bu işi için en iyi adaydı. Lig ve Avrupa kupalarında başa oynayan takımlar yaratmakta ne kadar usta olduğunu defalarca kanıtladı. Onunla çalışmayı dört gözle bekliyoruz" denildi.

    Milan'a 2001 yılında katılan 49 yaşındaki Ancelotti, takımıyla 2003 ve 2007 yıllarında Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırdı, 2004 yılında da lig şampiyonluğunu elde etti.

    2008-2009 sezonuna Luiz Felipe Scolari ile başlayan Chelsea, Brezilyalı teknik adamın işine son verdikten sonra sezonu Guus Hiddink yönetiminde 83 puanla üçüncü sırada tamamlamıştı.

    Ancelotti, Chelsea'de görev yapan üçüncü İtalyan olacak. Londra kulübünü 1998-2000 yılları arasında Gianluca Vialli, 2000-2004 yılları arasında da Claudio Ranieri çalıştırmıştı.

    Milan'dan önce Reggiana, Parma ve Juventus'ta teknik direktörlük yapan Carlo Ancelotti, ilk kez İtalya dışında görev yapacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow