hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk futbolu Vedat Okyar'ı kaybetti

    Türk futbolu Vedat Okyarı kaybetti
    expand

    Beşiktaş'ın eski kaptanlarından, spor yazarı Vedat Okyar 64 yaşında hayatını kaybetti.

    Beşiktaş'ın eski kaptanı, spor yazarı Vedat Okyar, bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

    Okyar bugün Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek. Okyar için Akaretler'deki Beşiktaş Kulübü'nde de saat 11.30'da tören düzenlenecek.

    1945 yılında Bursa'da doğan Okyar; Bursaspor, Beşiktaş, Diyarbakırspor ve Karagümrük takımlarında forma giydi.

    1968-1976 yıllarında Beşiktaş'ta forma giyen ve kaptanlık da yapan Okyar, 253 maçta oynayıp 21 gol attı.

    33 kez de Türk milli takımının formaysını giyen Okyar, futbolu bıraktıktan sonra spor yazarlığı yapıyordu.

    "Vedat abimizi kaybettik"

    Tedavi gördüğü hastanede vefat eden Beşiktaş'ın eski kaptanı ve spor yazarı Vedat Okyar için Beşiktaş kulübü başsağlığı mesajı yayımladı.

    Siyah-beyazlı kulüp, resmi internet sitesinin girişini Vedat Okyar'a ayırırken, "Vedat abimizi kaybettik, iyi ki doğdun, iyi ki yaşadın, iyi ki Beşiktaşlı oldun, iyi ki seni tanıdık, tarihimizde ve kalplerimizde sonsuza dek yaşayacaksın" ifadelerine yer verildi.

    "Tarifsiz Acılar İçindeyiz, Vedat Abimizi Kaybettik" başlığıyla yayımlanan başsağlığı mesajında şunlar kaydedildi:

    "Beşiktaşımız'ın efsane kaptanı, unutulmaz futbolcusu, sevgili Vedat Okyar Abimizi kaybetmenin tarifsiz üzüntüsü içindeyiz.

    "1968-1976 yılları arasında yer aldığı Beşiktaş takımında 253 maçta formamızı giymiş, libero mevkinin vazgeçilmezlerinden olmuş, kullandığı 43 penaltının 42'sini filelerle buluşturmuş, profesyonelliği neticesinde hiç sakatlık yaşamamış, aşık olduğu Beşiktaş formasıyla kaptanlığa kadar yükselmiş ve 42 yaşına kadar futbol hayatını sürdürmüş olan Vedat Okyar, 'Vedat Abimiz' kolon kanseriyle verdiği mücadeleyi maalesef kaybetti.

    "Futbolu bıraktıktan sonra başladığı spor yazarlığındaki kendine has üslubuyla taraflı tarafsız herkesin sevgisini ve saygısını kazanan Vedat Okyar, Beşiktaş'a olan aşkını her fırsatta dile getirmesiyle de tüm Beşiktaşlılar'ın en sevdiği yorumcularımızdandı.

    "Beşiktaş Ailesi'nin, Türk futbol dünyasının ve spor medyasının en önemli isimlerinden Vedat Okyar'ın vefatı tüm camiamızı derinden sarstı. Merhum'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk spor basınına ve camiamıza başsağlığı diliyoruz."

    Resmi açıklama

    Acıbadem Hastaneleri Yoğun Bakım Direktörü Prof. Dr. Nahit Çakar, Beşiktaşlı eski milli futbolcu ve spor yazarı Vedat Okyar'ın dün sabah saat 05.15'te hayatını kaybettiğini açıkladı.

    Çakar, yaptığı yazılı açıklamada, "27 Şubat 2009 tarihinde, yemek borusunda tümör (pek çok bölgede karaciğer ve akciğer metastazları ile birlikte) tespit edilen hastamız Vedat Okyar, ilaç tedavisi ile izlenmekte iken, merkezi sinir sisteminin dolaşımında meydana gelen bozulma sonucu beyin enfarktüsü ve enfarktüs içine kanama gelişmiştir. Bu nedenle sağ tarafını kullanamayan ve yeterli iletişim kurulamayan hastamız Acıbadem Maslak Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde 11 gündür tedavi görmekteydi. Durumu ağırlaşan Vedat Okyar, 20 Temmuz Pazartesi günü sabah saat 05.15'de hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve sevenlerine baş sağlığı dileriz" ifadelerini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow