hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Ölümsüzlük sadece 20 yıl uzakta..."

    Ölümsüzlük sadece 20 yıl uzakta...
    expand

    Bilimadamı Ray Kurzweil nanoteknoloji ve vücudun nasıl çalıştığının daha iyi anlaşılması sayesinde insanların 20 yıl içinde ölümsüz olabileceğini iddia etti.

    Daha önce de yeni teknolojileri icat edilmeden önce tahmin eden 61 yaşındaki Amerikalı bilimadamı gen ve bilgisayar teknolojisinin inanılmaz bir hızla ilerlediğini söyledi.

    Kurzweil teorik olarak bu ilerleme hızı dikkate alındığında hayati önemdeki organlarımızın nanoteknoloji kullanılarak yenilenmesinin 20 yıl içersinde mümkün olabileceğini söyledi.

    Kurzweil bu iddialarının abartılı gibi görünebileceğini ama suni pankreas ve sinir implantasyonunun hali hazırda mümkün olduğunu da sözlerine ekledi.

    Kurzweil bu teorisine "Artan Getiri Kanunu" adını veriyor.

    İngiliz The Sun gazetesinde bu konuda bir yazısı yayımlanan Kurzweil, “Ben ve birçok başka bilim adamı 20 yıl içersinde vücutlarımızı yeniden programlama imkanına erişmiş olacağımıza inanıyoruz. Böylece yaşlanmayı durdurup, geri çevirebileceğiz. İşte o zaman nanoteknoloji sayesinde sonsuza dek yaşayabileceğiz” dedi.

    Eninde sonunda kan hücrelerinin yerini nanostromaların alacağını ve bunların görevlerini kan hücrelerinden bin kat daha etkin bir şekilde yapacağını kaydeden Kurzweil, “25 yıl içinde de olimpiyatlarda 15 dakika boyunca tek bir nefes dahi almadan koşabiliecek ya da saatlerce oksijensiz sualtı dalışı yapabileceğiz” dedi.

    Kurzweil, “Biyonik kalp kullanımı yaygınlaşacak ama bu avantajı kullanmayanlar kalp kirizi geçiriyor olsalar bile kan stromları sayesinde hayatta kalıp küçük bir operasyon geçirmek üzere sakin bir şekilde arabalarını kullanarak  doktorlarına gidebilecekler” diye yazdı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow