hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eskişehir'de bir uçağın iniş takımları açılmadı

    Eskişehirde bir uçağın iniş takımları açılmadı
    expand

    Eskişehir'de içinde 6 kişinin bulunduğu B-200 tipi bir uçağın iniş takımları açılmadı. İneceği piste köpük sıkılan uçak, havaalanına gövdesi üzerine indi. Uçaktaki 6 kişi yara almadı.

    İçinde 1 eğitmen pilot, 1 teknisyen ve 4 öğrencinin bulunduğu King Air B200 tipi eğitim uçağı saat 18.30'da öğrencilerin mezuniyet uçuşu için havalandı.

    Öğretmen pilot Ramazan Türkoğlu, teknisyen Serkan Gövce, öğrenciler Burak Yavuzer, Mustafa Tezel, Arda Öğrencik ve Fatih Taban'dan oluşan uçuş ekibi Eskişehir-İstanbul güzergahında eğitim uçuşu yaptı.

    Ekip eğitimi tamamladıktan sonra saat 20.30 sularında inişe geçti. Bu sırada uçağın ön tekerlek takımında sorun yaşandı, durumu kuleye bildiren pilot pisti pas geçerek tekrar havalandı.

    Pilot Türkoğlu, kuleden aldığı talimatla alçak uçarak uçağın iniş takımlarını  kuleye gösterdi. Bir süre iniş takımlarının açılması için çaba gösterildi, ama olmadı

    Uçağın havada yakıtı azaltarak gövde üzerine iniş yapılması kararlaştırıldı. Uçak Eskişehir üzerinde turlarken havaalanında hazırlıklar başladı. Bölgeye çok sayıda kurtarma, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

    Ekipler uçağın inerken alev almaması için pisti köpükle kapladı. Yaklaşık 2.5 saat havada kalan uçak piste gövdesi üzerinde iniş yaptı. 6 kişinin burnu bile kanamadı..

    Uçaktaki arızaya ilişkin açıklama teknik incelemenin ardından yapılacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow