hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osman Pamukoğlu 'erken seçim' tarihi verdi

    Osman Pamukoğlu erken seçim tarihi verdi
    expand

    Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, "Türkiye'nin 2009'un sonbahar aylarında erken genel seçime mecbur kalacağını tahmin ediyoruz" dedi.

    Bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Denizli'ye gelen Pamukoğlu, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, 29 Mart yerel seçimlerine katılamadıklarını söyledi.

    Pamukoğlu, yerel seçimlerde partilerine başvuran bağımsız adaylardan kriterlerine uygun olanları, parti meclisinde görüştükten sonra destekleyeceklerini bildirdi.

    Türkiye'nin hızla erken seçime gittiğini savunan Pamukoğlu, şöyle devam etti:

    "Türkiye'nin 2009'un sonbahar aylarında erken genel seçime mecbur kalacağını tahmin ediyoruz. Biraz yerel seçimlerin sonucuna da bağlı ama bana göre Türkiye hızla erken seçime gidiyor. 29 Mart seçim sonuçları bunu tetikleyecek. Bu nedenle partimiz, 9 ay içinde hızla genel seçimi karşılayacak ve yeteri kadar milletvekilini TBMM'ye taşıyacak çalışmaları yapıyor."

    Osman Pamukoğlu, İbrahim Şahin'in ifadelerini yorumladı

    Pamukoğlu, bir gazetecinin, "Son günlerde İbrahim Şahin'in kamuoyuna yansıyan, Genelkurmay Başkanlığında kurulacak terör birimine ilişkin ifadeleri" hakkındaki düşüncelerini sorması üzerine, "İncelemeye ve ortaya çıkarılmaya değer bir konudur" dedi.

    Osman Pamukoğlu, "Bir tutuklu böyle bir iddiada bulunuyor, ordu da bunu 24 saat geçmeden yalanlıyor. İncelemeye değer bir konudur. İnceleyip araştırarak, gerçek nedir ortaya çıkarmak lazım. Bunu da yapacak olan savcılardır, yargıdır" diye konuştu.

    Pamukoğlu, daha sonra partililerle Denizli Bayramyeri Meydanı ve çevresindeki esnafı ziyaret etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow