hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AKP'nin mitingine photoshop ayarı!

    AKPnin mitingine photoshop ayarı
    expand

    AKP Manisa İl Başkanlığı'nın, MHP'nin mitingine katılımın az olduğu iddiasıyla yaptığı basın açıklamasında sunduğu, kendi mitinglerindeki kalabalığı gösteren fotoğraflar şaşkınlık yarattı. Dağıtılan 4 gün önceki AKP mitinginin fotoğrafında, bilgisayarda photoshop programında klonlama tekniğiyle insanların çoğaltıldığı ortaya çıktı.

    MHP lideri Devlet Bahçeli'nin önceki günkü Manisa mitinginin ardından ortalık karıştı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingin bitiminden yaklaşık 2 saat sonra AKP İl Başkanlığı'ndan basın bürolarına, 'Boylarının ölçüsünü aldılar' başlıklı bir açıklama geçildi. İl Başkanı Mustafa Uyumaz imzalı açıklamada şöyle denildi.

    "Değerli Manisalılar; hepinizin medyadan takip ettiği üzere MHP mitingini de görmüş olduk. AKP mitingine dil uzatanlar boylarının ölçüsünü aldılar. AKP mitinginde Cumhuriyet Meydanı, sokaklar ve caddeler tıklım tıklım dolu olmasına rağmen 20 bin kişi olduğunu iddia edenler kendi mitinglerini de gördüler.

    Onların deyimiyle o zaman kendi mitinglerinde 5 bin kişi bile yoktu. Gelen insanları da çevre illerden getirdikleri ortada. 40- 45 otobüs, 30- 35 minibüs, 20- 25 midibüs dolusu insan getirerek alanı doldurmaya çalıştılar. Bunu diğer partililer gibi haybeye söylemiyorum. Şehir giriş çıkışlarında bulunan arkadaşlarımızın tespiti üzerine bunları söylüyorum. Bunların seçimler yaklaştıkça paçaları tutuşuyor ve kime laf atacaklarını şaşırdıkları için böyle bir komik duruma düşüyorlar."

    Klonlamalı fotoğraf

    Açıklamaya, AKP'nin 4 gün önce, aynı meydanda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlediği mitingi gösteren fotoğraflar da eklendi.

    AKP mitinginde photoshop ayarı!

    Ancak, AKP'nin miting fotoğrafına dikkatli bakıldığında, sol alt köşesindeki kalabalıkta benzer insanların dizili olduğu, sol alt tarafta ise aynı kıyafetli ve kollarını birbirine kavuşturmuş birden fazla insan ile aynı kasket ve montu giymiş kopya insanların bulunduğu flu görüntü dikkat çekti.

    Üzerinde oynandığı açık şekilde belli olan fotoğraflar şaşkınlık yarattı.

    AKP mitinginde photoshop ayarı!

    MHP İl Başkanı Mesut Bayram Laçalar, AKP'nin kolonlanmış miting fotoğraflarını skandal olarak niteledi.

    Yağmura rağmen MHP mitingine katılımın fazla olmasının AKP'li yöneticileri rahatsız ettiğini savunan Laçalar, "MHP'nin mitinginde şiddetli yağmura rağmen insanlar para verilmeden ve devletin gücü kullanılmadan alanlarda toplanabildi. AKP miting fotoğrafına fotomontaj yaparak MHP'nin mitingini karalamaya çalışmıştır. Olmayan insanları varmış gibi çoğaltmış, boş yerleri bilgisayar yardımıyla doldurarak insanları basın yoluyla kandırmaya çalışıyorlar. Bunların gözü dönmüş, kaybedeceklerini anlayınca gerçekleri örtbas etmeye çalışıyorlar. Miting fotoğrafındaki boş alanlara foto montajla insan eklemek ak siyasetin neresinde?"

    AKP mitinginde photoshop ayarı!

    AKP: "Haberimiz yok"

    AK Parti Manisa İl Başkanı Mustafa Uyumaz, bazı basın organlarında yer alan "Miting alanına photoshop ayarı" iddialarıyla ilgili "Böyle bir şey yapıldığından haberimiz yok" dedi.

    AK Parti Manisa İl Başkanlığı binasında basın toplantısı yapan Uyumaz, bazı basın organları ve internet haber sitelerinde "Miting alanında photoshop ayarı" iddialarıyla ilgili haberlerin yer aldığını belirtti.

    Uyumaz, "(Miting alanında photoshop ayarı) haberinde yer alan bu fotoğrafın, AK Parti Manisa İl Başkanlığı'nda basın işlerinden sorumlu arkadaşımız Hilmi Özyılmaz tarafından bilgimiz dışında servis edildiği anlaşılmıştır. Yapılan incelemelerde fotoğraflarda miting alanının sol kenarında küçük bir alanda, bilgisayar düzenlemesi yapıldığı tespit edilmiş, bu konu basın işlerinden sorumlu olan arkadaşımız tarafından kabul edilmiştir. Basın sorumlumuz, meydanı kalabalık göstermek değil, meydanın bir bütün olarak gösterilmesi amacıyla fotoğrafları birleştirdiğini ifade etmişse de ortaya böyle bir görüntü çıkmıştır. Yapılan art niyetli olmayan teknik bir hatadır" dedi.

    AK Parti mitingini herkesin takip ettiğini belirten Mustafa Uyumaz, "Mitinge gösterilen ilgiye hepiniz şahit oldunuz. Bizim böyle bir bilgisayar düzenlemesine ihtiyacımız yoktur. Yaşanan bu durumu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz" diye konuştu.

    Danışman görevden alındı

    Klonlanmış fotoğraf skandalının ardından, bir yıldır AKP Manisa İl Başkanlığı'nda görev yapan 22 yaşındaki Halil Özyılmaz'ın işine son verildi.

    Partide görev almadan önce yerel televizyonlarda muhabirlik yapan Halil Özyılmaz, "AKP mitinginin fotoğrafını panoramik çekmek istemiştim. Bunu yapma şansım olmayınca photoshop programıyla düzeltmeye çalıştım. Photoshopu kullanmayı da çok iyi bilmediğim için insanlar üst üste binmiş. Kötü bir niyetim yoktu" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow