hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyük Ankara Oteli yeniden açılıyor

    Büyük Ankara Oteli yeniden açılıyor
    expand

    Emekli Sandığı tarafından 1960 yılında inşa edilen ve 2005 yılında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan ihaleyle 36 milyon 830 bin dolar bedelle Çelikler İnşaat A.Ş.'ye satılan başkentin simge oteli Büyük Ankara Oteli, Rixos Otelcilik işletmeciliğinde mayıs ayı içinde yeniden hizmete açılacak.

    Çelikler Yatırım Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahir Çelik, yapılan çalışmalarla birlikte ana karkası dışında tümünün yenilenen otelin mayıs ayı içinde açılacağını kaydetti.

    Büyük Ankara'yı 2006 yılında devir aldıkları ve ardından geçen üç yıllık sürede yaptıkları proje ve inşa çalışmalarıyla yapının 22 bin metre kareden 60 bin metre kareye çıktığını anlatan Çelik, söz konusu çalışmalarda inşaat alanındaki son teknolojinin hemen hemen hepsinin kullanıldığını ve 36 milyon 830 bin dolarlık alım bedelinin yanı sıra, 70 milyon dolar yenileme yatırımı yapılan otelin full otomasyon-akıllı bina teknolojisine sahip olduğu bilgisini verdi.

    Çelik, otelin elektriğini kendi ürettiğini, servislerinde ücretsiz internet ve bilgisayar telefonu hizmeti sunacaklarını da ifade etti.

    Tahir Çelik, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak olan Büyük Ankara, başkente 5 yıldızlı otel standardında olacak ve yeni teknolojiyle turizmde kaliteyi yükseltecek. 200 personelle sektörde istihdam sağlayacak" dedi.

    Çelikler Holding, Osman Çelik tarafından 1958 yılında Elazığ'da kuruldu ve şahıs firması olarak müteahhitlik işlerine başladı. 1978 yılında kurulan Çelikler Kolektif şirketiyle sektörde varlık gösteren ve 1993 yılında Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş.'ye dönüşen şirket, bünyesindeki grup firmalarıyla birlikte Çelikler Yatırım Holding A.Ş. altında faaliyetlerini sürdürüyor.

    Çelikler A.Ş., otoyol, köprü, demir yolu, bina, konut, kanalizasyon, yağmur suyu, içme suyu, atık su, dere ıslahı, gölet, dekapaj, hazır beton inşaatları yapıyor.

    Madencilik sektöründe de yatırımları bulunan şirket kömür ve mermer üretiyor. Turizm sektöründe de yer alan şirketin otel işletmeciliği faaliyetleri bulunuyor.

    Büyük Ankara Oteli


    Atatürk Bulvarı'nda TBMM'nin karşısında bulunan Büyük Ankara Oteli, İsviçreli Mimar Marc Saugey ile Yüksek Mimar Yüksel Okan tarafından 1960 yılında tasarlandı.

    Emekli Sandığı tarafından yaptırılan ve 1966 yılında açılan Büyük Ankara, 1986 yılında Hilton Oteli yapılana kadar Ankara'nın tek beş yıldızlı oteli statüsünde bulunuyordu.

    Emekli Sandığı tarafından renovasyon yapılmak üzere 2001 yılında kapatılan Büyük Ankara'nın mülkiyeti, 2005 yılında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan varlık satışı ihalesiyle 36 milyon 830 bin dolar bedelle Çelikler İnşaat A.Ş. tarafından alınmıştı.

    Büyük Ankara Rixos'da 129'u standart, 20'si grand suit, 64'ü köşe, bir executive suite ve bir kral dairesi olmak üzere 215 oda bulunuyor. Otelde spa, kapalı yüzme havuzu, aletli jimnastik salonu, sauna, jakuzi ve buhar odası imkanları sunuluyor.

    Grand Ankara ve Anadolu isimli iki balo salonu bulunan otelde, iki konferans salonu ve 12 adet toplantı odası tasarlandı. Otelde yerli veya yabancı şirket ve kurumlara yönelik uzun vadeli kiralık özel ofisler mevcut.

    Büyük Ankara'da, bilgisayar, fax ve fotokopi makinesi imkanlarının sunulduğu sekreterlik hizmetleri de verilecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow