hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İHA muhabirinin de cesedi bulundu

    İHA muhabirinin de cesedi bulundu
    expand

    Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu kayıp olan İHA muhabiri İsmail Güneş'in cesedi, bir kaya kovuğunda üzeri karla kaplı vaziyette bulundu. Güneş'in helikopterdeki bir koltuğu kızak gibi kullanarak dağdan 500 metre aşağıya doğru kaydığı ortaya çıktı.

    Enkazın 500-600 metre doğu tarafında Jandarma Özel Harekat Arama Kurtarma Timleri, İHA muhabiri İsmail Güneş'in cansız bedenini bir kaya kovuğunda üzeri karla örtülmüş bir şekilde buldu.

    Güneş'in cesedinin bulunmasının ardından Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır ve Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait bir helikopterle Jandarma Alay Komutanı Albay Sezai Akgün de Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir helikopterle cesedin bulunduğu bölgeye gitti.

    İsmail Güneş'in bir yakını da Vali ve Emniyet Müdürü'nün bulunduğu helikoptere alınarak enkaz bölgesine götürüldü.

    Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayıp, İHA Muhabiri İsmail Güneş'in cesedine ulaşıldığını haber verdi.

    Güneş'in cesedinin bulunuş pozisyonu itibarıyla sıfırın altında 20 dereceyi bulan soğuk hava, kar ve tipide yaşama tutunmak için sığındığı izlenimi uyandırdı.

    Güneş'in kurtulmak için ağır kış koşullarında insan üstü mücadele ettiği anlaşıldı.

    Telefon konuşmalarında ayağının çok kötü olduğunu anlatan Güneş'in yaşamak adına son hamlelerini de yaptığı ve helikopterdeki bir koltuğu kızak gibi kullanarak dağdan 500 metre aşağıya doğru kayıp Karayakup Tepesi'ndeki bir kayanın kenarındaki ağaç altına sığındığı anlaşıldı.

    Donarak ölmüş

    Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'ne Adana Adli Tıp Kurumu'ndan gelen 4 kişilik uzman ekibin yaptığı otopsi ise tamamlandı. Otopside, Güneş'in sol ayak bileği ile 2 kaburga kemiğinin kırık olduğu, ölümünün ise soğuk nedeniyle donarak olduğu belirlendi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow