hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat Erbaa'da ishal salgını!..

    Tokat Erbaada ishal salgını..
    expand

    Tokat'ın Erbaa ilçesinde ishal ve benzeri şikayetlerle hastanelere başvuranların sayısında artış var. Üç günde çoğu çocuk bini aşkın kişi hastanelik oldu. ilçe genelindeki tüm ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitime 2 gün ara verildi.

    Hastalar ishal, baş ağrısı, mide bulantısı ve kusma gibi benzer yakınmalarla Erbaa Devlet Hastanesi, sağlık ocakları ve özel polikliniklere başvurdu.

    Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, konuyla ilgili uzman ve akademisyenlerden oluşan bir sağlık ekibini seri bir şekilde bölgeye gönderdiği, uzman ekibin incelemelerine başladığı kaydedildi.

    Açıklamada, "İlgililerin yaptığı araştırmalarda ortaya çıkan ilk bulgulara göre, vakaların içme suyu şebekelerinden kaynaklandığı düşünülmektedir. İleri inceleme için alınan numuneler analiz yapılmak üzere Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığına nakledilmiştir" ifadesine yer verildi.

    Vatandaşların çiğ sebze ve meyveleri iyice yıkamadan tüketmemeleri, içme ve kullanma sularında ise kapalı pet şişe suyu tercih etmeleri veya suyu kaynatarak tüketmeleri, ellerin sabunla yıkanması gibi genel hijyen önlemlerini almalarının büyük önem arz ettiği bildirilen açıklamada, bakanlıkça bölgeye gönderilen uzman heyetin incelemeleri tamamlandığında sonucun kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.

    Bu arada, kaymakamlık kararıyla ilçe genelindeki tüm ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitime pazartesi ve salı günü ara
    verildiği belirtildi.

    Şikayetler nedeniyle sağlık kuruluşlarına başvuruların devam ettiği, hastanelerde ve sağlık ocaklarında yoğunluğun sürdüğü öğrenildi.

    Bazı doktorların izin günü olmasına rağmen yoğunluk nedeniyle mesailerine devam ettikleri gözlendi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow