hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bursa'da askeri uçak düştü: 1 şehit

    Bursada askeri uçak düştü: 1 şehit
    expand

    Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesi yakınlarında eğitim uçuşu yapan F-16 tipi savaş uçağı dün akşam düştü. Enkaz uzun aramalar sonucu bulunurken, Hava Pilot Üsteğmenin pilotun şehit olduğu belirlendi.

    Genelkurmay Başkanlığı, uçağın düşme nedeninin kaza kırım heyeti incelemesi sonucunda açıklığa kavuşacağını bildirdi.

    Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan konuya ilişkin bilgi notunda, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait F-16 uçağının dün saat 21.18'de eğitim uçuşu esnasında, Balıkesir'in Sarnıç Köyü Yoğurtludere civarında meskun olmayan bir mahale düştüğü belirtildi.

    Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, şehit olan Hava Pilot Üsteğmen Fatih Korçam'ın cenazesinin henüz Balıkesir'e getirilmediğini bildirdi.

    Köy sakinlerinin ihbarı üzerine jandarma ve sivil savunma ekipleri arama çalışmalarına başladı. Uçağın enkazı köye yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Başpiriz mevkiinde bulundu.

    Uçağın pilotu Üsteğmen Fatih Korçam'a ise sabah saatlerinde ulaşıldı. Korçam'ın şehit olduğu açıklandı.

    Korçam'ın kurtarabileceği ümidiyle son ana kadar uçağı terk etmediğinin sanıldığı da kaydedildi.

    Uçağın havada infilak etmediği, yere çakıldığı da öğrenildi.

    Enkaz kaldırma çalışmalarına başlandı

    Uçağın ilçeye bağlı Muradiyesarnıç köyü yakınlarına düştüğü bölgede güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, askeri yetkililer dışındakilerin giriş ve çıkışına izin vermiyor.

    Askeri yetkililer, enkazın bulunduğu bölgede incelemelerini sürdürüyor.

    Uçağın enkazının parçalar halinde askeri kamyonlara yüklenerek kaldırılmasına başlandı.

    Mustafakemalpaşa Kaymakamı Adem Saçan, düşen askeri uçağın çok küçük parçalara ayrıldığını söyledi.

    Parçaların bir kilometrelik mesafeye dağıldığını belirten Saçan, "Ortada ne gövde ne de kanat var. Uçak bu kadar küçük parçalara ayrılmış. Bölgede çalışma yapan askeri yetkililer, pilotun paraşütü kullanmadığını söyledi. Paraşüt bulunmuş ama kullanılmamış" dedi.

    Pilot Fatih Korçam'ın cesedinin bulunup bulunmadığı yolunda kendisine bilgi ulaşmadığını ifade eden Saçan, "Kaza kırım ekibi çalışmalarını sürdürüyor. Topladıkları parçaları birliklerine götürüp inceleme yapacaklar" diye konuştu.

    Adem Saçan, olayı gören vatandaşların, havada aniden ışık bulutu oluştuğunu ve ardından uçağın düştüğünü söylediklerini kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow