hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye Partisi'nin logosu dert oldu...

    Türkiye Partisinin logosu dert oldu...
    expand

    Eski bakanlardan Abdüllatif Şener'in de kurucuları arasında yer aldığı Türkiye Partisi'nin logosunun çalıntı olduğu iddialarına bir yenisi eklendi. Pazartesi günü kuruluşu açıklanan partinin logosunun dün Londra'daki Dayanışma Merkezi (DAY MER) adlı derneğin logosundan kopya edildiği ileri sürülmüştü. Hatta iddialar "Nokia'nın logosu taklit edildi"ye kadar uzanmıştı. Bu iddialara bugün yenileri eklendi.

    AK Parti Diyarbakır Bağlar İlçe Başkanı Cevdet Kara, Türkiye Partisi'nin kullandığı logonun, AK Parti'nin kuruluş aşamasında hazırladıkları logo olduğunu öne sürdü.

    Kara, Bağlar İlçe Teşkilat binasında düzenlenen basın toplantısında, 25 Mayıs'ta Abdüllatif Şener'in Türkiye Partisi adlı bir parti kurduğunu hatırlattı.

    Türkiye Partisi'nin tutuşan Türkiyeli logosu açıklanır açıklanmaz çalıntı olduğu yönünde iddiaların ortaya atıldığını belirten Kara, "Ancak bu kullandığı logonun asıl sahibi biziz, yani benim. Arkadaşlarla AK Parti kurulmadan önce partiye bir isim ve logo önerisi yaptık. Hazırladığımız logolardan bir tanesi de tutuşan Türkiye elidir. Partinin kuruluş aşamasında Türkiye'nin her tarafından giden logolar arasında bizim logomuzun 3. olduğunu öğrendik. En çok oyu ampul aldığı için bu logo kullanıldı" dedi.

    Logoyu kendisinin hazırladığını ve AK Parti'nin malı olduğunu belirten Kara, "Logoyu etik olmadan kendi siyasi partisinin logosu olarak kullanmıştır. Kullandığı logo bize aittir ve bu konuda gereğini yaparak dava açacağız" dedi.

    Pendik Dernekler Federasyonu da, cnnturk.com'u arayarak, söz konusu logonun kendilerinden taklit olduğunu belirtti. Söz konusu federasyonun logosu internet sitelerinden incelenebilir. Site için tıklayın
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow