hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mesut Yılmaz genel başkanlığı düşünmüyor

    Mesut Yılmaz genel başkanlığı düşünmüyor
    expand

    Eski başbakanlardan Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, Demokrat Parti (DP) ve Anavatan Partisi arasındaki birleşme sonrası Türkiye'nin yeniden güçlü bir merkez sağ partiye kavuşacağını söyledi.

    Mesut Yılmaz, DP'li Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'ı ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Vatandaşın artık ciddi bir alternatif arayışında olduğunu belirten Yılmaz, iki parti arasında birleşme sürecinin yürütülmesi için komisyon kurulduğunu bildirdi.

    Komisyona da belli bir süre verdiklerini ifade eden Yılmaz, "Kanuni formalitelerin gerçekleşmesi sonrasında ki bunun da en az 3-4 ayı bulması öngörülüyor, Türkiye yeniden güçlü bir merkez sağ partiye kavuşacaktır. Bunun Türk demokrasisine de yeni bir soluk getireceğine inanıyorum. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu siyasi istikrara, Türkiye'nin geleceğine olan güvenini daha da pekiştireceğine inanıyorum. Bunun şu anki mevcut siyasi iktidar açısından da daha yararlı olacağına inanıyorum. Çünkü kendileri bugünkü mevcut muhalefet partilerinden memnundurlar ama vatandaş çok ciddi bir alternatif arayışı içindedir" dedi.

    Türkiye'nin artık önüne bakma zamanının geldiğini belirten Yılmaz, "Türkiye'nin geleceğinin aşırılıklardan uzak güçlü bir merkez partisi aracılığıyla inşa edileceğine inanıyoruz. Buna katkıda bulunmak için her çabayı harcayacağız" diye konuştu.

    Birleşmenin DP çatısı altında olacağını ve yeni partiye genel başkanlık gibi bir düşüncesinin olmadığını vurgulayan Yılmaz, "Ben, 11 sene genel başkanlık yaptım, 3 defa başbakanlık yaptım. Şu anda bir lider pozisyonu için kendimi hiçbir zaman düşünmüyorum. Böyle bir heves içinde ya da böyle bir göreve hevesli değilim. Ama ben Türkiye'nin geleceği açısından bu birleşmenin mutlaka sağlanması gerektiğini düşünüyorum. Bunun için de elimden gelen her türlü katkıyı vereceğim. Bana ne kadar ihtiyaç varsa ben o kadar varım" ifadesini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow