hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eski Antalya Belediye Başkanı Türel'e suç duyurusu

    Eski Antalya Belediye Başkanı Türele suç duyurusu
    expand

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, aralarında eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in de yer aldığı 19 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

    Antalya Büyükşehir Belediyesi müfettişlerince gerçekleştirilen, Belediyenin hesapları, harcamaları ve çeşitli işlemleriyle ilgili iç denetimler sonucunda, 2009 yılının ilk üç aylık dönemine ilişkin "ihale işlemleri ile temsil ve ağırlama harcamalarında usulsüzlük bulunduğu" yönünde tespitler yapıldı.

    Müfettiş tespitlerinin bildirilmesi üzerine Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nca, aralarında eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in de bulunduğu 19 kişi hakkında, "ihaleye fesat karıştırmak" ve "görevi kötüye kullanmak" suçlamalarıyla, Antalya Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

    Hakkında suç duyurusunda bulunanlar arasında, emekli olan ya da yerel seçimlerin ardından belediyeden istifa eden bürokratlar, bazı memurlar ile usulsüzlük tespiti yapılan işlemlerle ilgisi bulunduğu iddia edilen belediye dışından bazı kişilerin de yer aldığı belirtildi.

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Konu yargıya intikal etti. Açıklama ve yorum yapmayacağım" dedi.

    Menderes Türel'den açıklama


    Öte yandan, eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de hakkındaki suç duyurusu haberlerinin ardından, "Mutlu oldum" başlığıyla yazılı bir açıklama yaptı.

    Yerel seçimler öncesinde birçok iddiayı ortaya koyanların ellerinde her türlü belge ve bilginin olduğunu, bundan sonra ortaya atılan iddiaların doğru olup olmadığının mutlaka araştırılması gerektiğini belirten Türel, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

    "Yanlış yapan varsa, yanına kalmamalıdır. Aynı şekilde yalan, dolan, iftira atanların söylemleri de ne kadar doğru, ortaya çıkmalıdır. Benim yönetimim döneminde bir yanlış var ise ben de bunun hesabının sorulması için elimden geleni yapmaya hazırım. Bu iddiaların cevap bulacağı makam, bağımsız yüce Türk yargısıdır."

    Mustafa Akaydın'ın, göreve gelişinin ikinci ayında düzenlediği ilk basın toplantısında, bir soru üzerine, "Türel döneminde yolsuzluk yoktur. Usulsüzlük vardır. Bunlarla ilgili yargıya gitmeyeceğiz" dediğini hatırlatan Menderes Türel, bu konuşmaların kayıtlarının medya mensupları ile kendisinde mevcut olduğunu ifade etti.

    Akaydın yönetiminin göreve başlamasıyla Büyükşehir Belediyesinin iştiraki olan Ekdağ'da, Akaydın'ın "yakın çalışma arkadaşlarının adının karıştığı rüşvet pazarlığının" gündeme geldiğini belirten Türel, "Bu yolsuzluk dedikodularının ayyuka çıkması üzerine Akaydın yönetimi, alışık olduğumuz 'geçmiş ile kamuoyunu meşgul edip bugünü unutturma' stratejisini ortaya koymuş, savcılığa yapılmış bulunan suç duyurusunu, kendi çalışma arkadaşlarının marifeti ile basına sızdırmıştır" iddiasında bulundu.

    Menderes Türel, açıklamasında şunları kaydetti:

    "Türel dönemindeki bazı uygulamalara ait dosya, savcılık makamına teslim edilmiştir. Bu beni fevkalade mutlu etmiştir. Yüce yargının kararı herkesin üstündedir. Bu konuda varsa bir usulsüzlük veya yolsuzluk, herkese gereken desteği vermeye hazırım. Beş sene boyunca haysiyet ve şerefimle yürüttüğüm belediye başkanlığı görevini, sadece bir ihbar ile gölgelemeye çalışanlara verebilecek tek cevabım; Zaman herkesin gerçek yüzünü ortaya çıkaracaktır."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow