hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeniden yargılanan Erol Evcil tahliye edildi

    Yeniden yargılanan Erol Evcil tahliye edildi
    expand

    Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen kararı iki kez bozmasının ardından yeniden görülmeye başlanan Nesim Malki cinayeti davasında, azmettirici olarak yargılanan Bursalı iş adamı Erol Evcil tahliye edildi.

    Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada mahkeme heyeti, 74 aydır tutuklu bulunan sanık Evcil'in tahliyesine oy çokluğu ile karar verdi. Heyet, ayrıca, davanın diğer sanıkların Burhanettin Türkeş, Oğuz Işıklı ve Mücahit Çakal'ın tutukluluk hallerinin devamını kararlaştırdı.

    Erol Evcil'in de 'tasarlayarak adam öldürmek' suçundan yargılandığı Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, 7 Ocak 2008'de 5 sanık hakkında 'tasarlayarak adam öldürmek' suçundan ömür boyu, bir kişi hakkında ise 'adam öldürmeye yardım etmek' suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası vermişti.

    Erol Evcil'in avukatı Kemal Kumkumoğlu verilen bu karara da itiraz etmiş, itirazı değerlendiren Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, davayı 'soruşturma eksik yapılmıştır' gerekçesiyle sanıklar lehine bozmuştu.

    Nesim Malki cinayetiyle ilgili dava Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yeniden devam edildi. Saat 14.00'te yapılan duruşmaya tutuklu sanıklardan Erol Evcil, Burhanettin Türkeş, Oğuz Işıklı ve Mücahit Çakal katıldı.

    Erol Evcil, Kandıra F Tipi Cezaevi'nden gelmesi nedeniyle duruşmaya 15 dakika geç girebildi. Duruşmada sanıklar Türkeş, Işıklı, Çakal ve Evcil yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyelerini istedi.

    Duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan Burhanettin Türkeş, duruşmanın başından beri Nesim Malki'yi öldürdüğü iddiasıyla tetikçi suçlamasıyla yargılandığını ve ceza aldığını, ardından bozulup, gelen davada bu kez azmettirici olduğunu, dolayısıyla mahkemenin de kendi içinde bir çelişkiye düştüğünü öne sürdü.

    Türkeş, "Malki'yi niye öldüreyim. Ben onunla ticaret yapıyordum. O benim için bir velinimetti. Hakkımdaki Erol Erkohen'i gasp ettiğim iddiaları ise tamamen uydurmaca. İstanbul'da emniyetinde görev yapan Adil Serdar Saçan, gözaltına aldığı Erkohen'i sorgularken, benim kendisine 'Malki'yi öldürdüm. Seni de öldürürüm' dediğini iddia etmiş. Bunun üzerine ben Erol Erkohen'in parasını da gasp eden kişi olarak yargılanıyorum. Adımız çıktı dokuza inmiyor sekize" dedi.

    Mahkeme heyeti Erol Evcil'i cezaevinde 74 aydır tutuklu bulunmasını dikkate alarak oy çokluğu ile tahliyesine karar verdi.

    Mahkeme Başkanı Ergün Kurdak ve üye hakim Serhat Erbaş tahliye yönündeki görüşüne karşın üye hakim Aziz Çağlar muhalif kaldı. Daha önceki iki duruşmada, mahkeme başkanının tahliye istemine diğer iki hakim üye karşı çıkıyordu.

    Mahkeme diğer sanıkların tahliye istemini kabul etmedi.

    Tahliye edildi

    Azmettirici olduğu iddiasıyla yargılandığı Nesim Malki cinayeti davasında tutuksuz yargılanmasına karar verilen Erol Evcil, Kocaeli F Tipi YÜksek Güvenlikli Cezaevinden tahliye edildi.

    Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen kararı iki kez bozmasının ardından yeniden görülmeye başlanan Nesim Malki cinayeti davasında, azmettirici olduğu iddiasıyla yargılanan Bursalı iş adamı Erol Evcil, mahkeme heyetinin oy çokluğu ile verdiği tahliye kararının ardından cezaevi aracıyla, kaldığı Kocaeli'nin Kandıra ilçesindeki Kocaeli F Tipi 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne getirildi.

    Bu sırada Evcil'in yakınları da çok sayıda araçla cezaevi önüne geldi. Evcil, Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararının cezaevine ulaşmasının ardından tahliye edildi. Cezaevi önüne yaklaşmasına izin verilen 2 araçtan birine binen Evcil, basın mensuplarına açıklama yapmadan ayrıldı. Evcil'in beraberindekilerle birlikte Bursa'ya gittiği belirtildi.

    Yargıtay'da 2 kez bozulmuştu

    Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Nesim Malki cinayetinin azmettiricisi olduğu öne sürülen Erol Evcil, tetikçisi oldukları iddiasıyla Burhanettin Türkeş ve Şükrü Elverdi hakkında verdiği ömür boyu hapis cezası kararı, Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tarafından Yeni TCK uyarınca bozuldu.

    Yargıtay kararında, yerel mahkemenin kararının yeni TCK'ya göre yeniden değerlendirilmesi, 'tetikçi' olarak ceza verilen Burhanettin Türkeş'in 'azmettirici' olarak yargılanmasını istedi. Cinayet suçundan beraat eden Emin Menge ve Mücahit Çakal hakkındaki karar Menge'nin 'Cinayete yardım etme', Çakal'ın 'cinayet' suçundan yargılanması istenerek bozuldu.

    Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'nin ilk bozma kararı ardından dava, yeniden Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme, son olarak 7 Ocak 2008'de yapılan duruşmada, 'Tasarlayarak adam öldürme' suçundan yeniden yargılanan işadamı Erol Evcil'in de aralarında bulunduğu 5 sanığın ömür boyu hapse, 1 sanığın da 'Adam öldürmeye yardım etmek' suçundan 12.5 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

    Evcil'in 'yağma' suçundan 10 yıl, Burhanettin Türkeş'in ise 'gasp' suçundan ayrıca 11 yıl 4 ay 3'er gün hapis cezasına çarptırıldığı davada, ömür boyu hapis cezası verilen tutuklu sanık Oğuz Işıklı dışındaki 4 sanık hakkında yakalama emri verilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow