hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Devrimci Karargah" iddianamesine kabul

    Devrimci Karargah iddianamesine kabul
    expand

    Bostancı'da bir teröristin ölü ele geçirildiği, bir emniyet amirinin şehit olduğu ve 7'si polis 9 kişinin de yaralandığı operasyon sonrası terör örgütü "Devrimci Karargah" üyesi oldukları iddiasıyla yakalanan 17 kişi hakkında hazırlanan iddianame, mahkemece kabul edildi. Örgüte yönelik bugün düzenlenen operasyonda ise 4 kişi gözaltına alındı.

    İstanbul'da, "Devrimci Karargah" adlı terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

    Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "Devrimci Karargah" örgütüne ilişkin çalışmalar kapsamında operasyon düzenledi.

    4 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, örgütsel dokümanlarla bazı malzemeler ele geçirildi. İstanbul'daki operasyonun devam ettiği ve gözaltı sayısının artabileceği, diğer bazı illerde de eş zamanlı olarak operasyon gerçekleştirildiği öğrenildi.

    İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık'ın, 27 Nisan 2009 tarihinde Bostancı Emanet Sokak'ta "Devrimci Karargah" terör örgütüne yönelik operasyonla ilgili yürüttüğü soruşturma sonunda hazırladığı 17 sanıklı iddianame, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından incelendi.

    Mahkeme, iddianamenin kabulüne karar verdi. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın "müşteki" olarak yer aldığı iddianamede, 18 "mağdur müşteki", 1 "tanık" ve 16 kişi de "şikayetçi" olarak bulunuyor.

    Hüsnü Uyan, Semih Balaban ve Mazlum Şeker'den "maktul" olarak bahsedilen iddianamede, Vatan Gazetesi internet sitesi yayın yönetmeni Aylin Duruoğlu ile Süleyman Gürkan Anıl, İbrahim Şimşek, Sevim Öztürk, Özgür Dincer, Ergin Öncü, Ceren Sütlaş, Cemal Bozkurt, Fatih Aydın, Necdet Öztürk, Abdülselam Sultan, Muhammet Çetin, Mehmet Yeşiltepe, Mustafa Aşula, Melek Seven, Metin Akdemir ve Nail Arıkan'ın, "birden fazla kişi tarafından birlikte yağma", "devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma", "kamu malına zarar verme", "kasten öldürme", "korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda patlayıcı madde kullanma", "mala zarar verme", "resmi belgede sahtecilik", "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma", "sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermileri satın alınması, taşınması, bulundurulması", "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme", "silahlı terör örgütüne üye olma", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme", "yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürme", "önemsiz tür ve miktarda patlayıcı maddeyi satın alma, kabul etme veya bulundurma" suçlarını işledikleri belirtiliyor.

    Olay

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 27 Nisan 2009 sabahı 3 ayrı örgüte yönelik olarak 58 ayrı adrese operasyon başlatılmıştı.

    Bostancı Emanet Sokak'ta, daha sonra "Devrimci Karargah" örgütünün hücre evi olduğu belirlenen daireden bir kişi, güvenlik güçlerine silahla ve el bombasıyla karşılık vermişti.

    Operasyonda, terör örgütü üyesi olduğunu bildirilen Orhan Yılmazkaya ölü ele geçirilmiş, Emniyet Amiri Semih Balaban şehit olmuş, Mazlum Şeker adlı genç hayatını kaybetmiş, 7 polis memuru ile bir haber televizyonu kameramanı ile bir vatandaş yaralanmıştı.

    Operasyon sonrası emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamada, "terör örgütü üyelerinin 7 Ağustos 2008 tarihinde Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı içerisine yerleştirilen havan düzeneği vasıtasıyla ateşlenen havan mermilerinin Üsküdar Belediyesi Ek Hizmet Binası bahçesine düşmesi sonucunda 4 kişinin yaralanması, Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı'na 23 Ağustos 2008 tarihinde termos içerisinde el bombası yapımı, zaman ayarlı parça ve basınç etkili bombanın patlamadan etkisiz hale getirilmesi, 1 Aralık 2008 tarihinde Sütlüce'de bulunan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı girişinde meydana gelen patlama sonucu bir polisin şehit olması, 12 kişinin yaralanması olayı ile 12 Ocak 2009'da Beşiktaş ilçesinde bulunan bir banka şubesi önüne konulan el yapımı, parça ve basınç etkili bombanın patlaması sonucu bankada ve park halinde bulunan 5 araçta maddi hasar meydana gelen olaylarını gerçekleştirdikleri" bildirilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow