hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pamukoğlu 50 kişilik mitinglerini savundu

    Pamukoğlu 50 kişilik mitinglerini savundu
    expand

    Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Antalya'da yaptığı açıklamada, ülke genelinde sürdürdüğü mitinglerin katılımcı sayısıyla gündeme getirilmesini eleştirdi.

    HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, dün Antalya'da düzenlediği mitingin ardından bugün Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

    Partisinin Türkiye genelinde 64 il ve 275 ilçede örgütlenmesini tamamladığını belirten Pamukoğlu, 3 hafta önce çıktığı Türkiye turunda 10 kentte miting gerçekleştirdiğini söyledi.

    Yıl sonuna kadar 10 kentte daha miting düzenleyeceğini kaydeden Osman Pamukoğlu, çalışmaların milletvekili genel seçimlerine kadar devam edeceğini söyledi.

    Pamukoğlu, bir soru üzerine düzenlediği mitinglerin katılanların sayılarıyla gündeme getirilmesini eleştirdi.

    Osman Pamukoğlu, "Sahte hareketler ve yapmacık hareketlerden kaçıyorum. Bizim siyaset yapma tarz ve yöntemimize uymuyor. İstersek Ankara'da 30 otobüs tutar içine partilileri doldurur, arkama takar dolaştırırım. Ankara'dan, benim peşimden gelen otobüstekilere, Türkiye'nin her şehrinde, kendi partililerime kendimi anlatırım. Türkiye'de bugüne kadar yapılan buydu. Biz bu değiliz. Bindirme kıtalar diyorlar, yok 'photoshop'la bir şeyler... Bir insan önce kendini kandırır. Kendini kandırmayan bir insan başkasını kandıramaz. Kandırma önce kişinin kendisinden başlar" dedi.

    Osman Pamukoğlu, mitinge katılım sayılarının bazı basın yayın organları tarafından kasıtlı olarak yanlış verildiğini iddia ederek, "Ben, düşünce ve fikir hürriyetini sonuna kadar savunurum. Kurmay subay veya general olmam kimseyi yanıltmasın. Eğer İzmir'de toplanmış 3 bin 500 kişiye siz 200 kişi derseniz bu hasmane tutumdur. Benim gözüm kalabıklara çok alışkındır. Ama tavrı alırsan sen de serbestsin, ben de serbestim. Bizi destekleyin demiyoruz. Hasmane tutum alırsanız tepkiyi göreceksiniz. Halep oradaysa arşın burada" diye konuştu.

    Pamukoğlu, parti kadrolarında yer almak için bugüne kadar yaşları 18 ile 35 arasında değişen ve hiçbiri daha önce siyaset yapmamış, ülkenin içinde bulunduğu koşulların onları siyasi mücadele yapmaya ittiği 264 bin kişinin başvuruda bulunduğunu söyledi.

    Yaptırdığı iki anketin sonuçlarına göre partisinin milletvekili genel seçimlerinde yüzde 6 ile 12 arasında değişen oranlarda oy alacağını öne süren HEPAR lideri, 'Osman Pamukoğlu' isminin bilinilirlik oranının toplumda yüzde 64 olduğunu fakat partinin bilinme oranının bu rakamı yakalayamadığını ifade etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow