hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüksekova'da yine olaylar çıktı

    Yüksekovada yine olaylar çıktı
    expand

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde önceki gün başlayan olaylar bugün de devam etti. İzinsiz gösterilerle ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

    PKK'nın kuruluş yıldönümü ve Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarını gerekçe göstererek dün polisle çatışan göstericiler, bugün de eylemlerini ve protestolarını sürdürdü.

    Sabah ilçe merkezine toplanan bir grup, DTP yöneticileri ve polisin uyarısına rağmen dağılmadı. Yollara barikat kuran göstericiler polise taş attı.

    İşyerlerinin kısmen açık olduğu ilçede, DTP İlçe Başkanı Nazif Ataman, belediye meclis üyeleri ve parti yöneticileri, ilçe merkezine gelerek esnafın işyerlerini açmalarını, toplanan kalabalığın da dağılmasını istedi. Ancak cadde üzerinde toplanan gruplar dağılmadı.

    Cadde ve sokak aralarına barikatlar kurarak sloganlar atan grupların dağılması için bu kez polis uyarıda bulundu. Ancak polisin bu uyarılarına göstericiler taş atarak karşılık verdi.

    Çıkan olaylar üzerine ilçedeki tüm işyerleri kepenklerini kapattı. Polis toplanan göstericileri gözyaşartıcı bomba kullanarak dağıtmaya çalıştı. Polisin geniş çaplı güvenlik önlemleri aldığı Yüksekova'da olaylar sürüyor.

    Yetkililer, 2 gündür devam eden izinsiz gösterilerde şu ana kadar 4 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.

    Hakkari


    Hakkari'de de DTP Hakkari İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Kandil'den gelen sözde barış grubunun da katıldığı miting sonrasında Dağgöl ve Bağlar mahallerinde bir araya gelen göstericiler, yollara barikat kurarak yasadışı slogan attı.

    Ateş yakarak korsan gösteri yapanlar, olay yerine gelen polis araçlarını da taşladı, molotof kokteyli attı.

    Bunun üzerine polis, göstericilere dağılmaları için biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulundu.

    Ara sokaklara kaçarak tekrar bir araya gelen göstericilerin eylemlerini sürdürmesi üzerine polis, basınçlı su ile yollarda yakılan ateşi söndürerek barikatları temizledi.

    Çevik kuvvet ekipleri ise kaçan göstericileri yakalamak için mahalle aralarına dağıldı.

    Polis ile göstericiler arasında yaşanan kısa süreli kovalamacanın ardından gerginliğin halen sürdüğü bildirildi.

    Şemdinli'de kepenkler kapalı

    Bu arada, Hakkari'nin İran ve Irak'a sınırı bulunan Şemdinli ilçesinde de kepenkler bugün açılmadı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow