hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sulukule artık tarih oldu

    Sulukule artık tarih oldu
    expand

    İstanbul'un en renkli semti artık yok. Darbuka ve keman sesinin eksik olmadığı Sulukule sokakları sessiz. Kentsel Yenileme Projesi adı altındaki yıkımlar tamamlandı ve Sulukule'nin yaklaşık 500 yıllık serüveni sona erdi.

    Bir zamanlar darbuka ve keman sesleri ile yankılanan "sulukule "olarak bilinen Neslişah ve Hatice Sultan mahalleleri artık bomboş.

    Romanların gözbebeği Sulukule'de Kentsel Yenileme Projesi kapsamındaki yıkımlar tamamlandı ve Sulukule tarihteki sayfasını kapattı.

    Yaklaşık 500 yıllık geçmişi olan Sulukule sokakları artık yok. Her yerde yıkılan bir ev, yıkılan evden arta kalan ise yüzlerce anı var. Evsiz kalan onlarca Roman ise sitemkar.

    Bazıları da kameralara karşı tepkiliydi.

    TOKİ tarafından 300 Roman aileye kura ile dağıtılan konutlarda ise sadece bir kaç aile yaşıyor. Diğerleri ise doğalgaz, elektrik, su ve aidat ücretlerini ödeyemediği için lüks konutları yok pahasına satıp eski mahallesine geri dönüyor.

    Dönemeyenlerin camlarındaki satılık ilanları ise dikkatlerden kaçmıyor.

    Hükumetin Roman açılımı çalışmalarını sorduğumuzdaysa ilk dedikleri içlerinde bulundukları durum oluyor: "Ne beklentimiz olabilir açız aç."




    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow