hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Neriman Altındağ Tüfekçi uğurlandı

    Neriman Altındağ Tüfekçi uğurlandı
    expand

    Devlet sanatçısı Neriman Altındağ Tüfekçi, İstanbul'da toprağa verildi.

    İstanbul'da vefat eden Devlet Sanatçısı, hayatını Türk Halk Müziği'ne adayan Neriman Altındağ Tüfekçi için ilk tören, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarında düzenlendi.

    Törende, Neriman Altındağ Tüfekçi'nin kızı Gamze Tüfekçi Yazıcı ile oğlu Memil Sarısözen taziyeleri kabul etti. Tüfekçi'nin Türk bayrağına sarılı naaşının, kırmızı-beyaz karanfillerle süslenen alana konulmasıyla başlayan törende, öğrenci Erdem Alpsoy Kur'an-ı Kerim'den bir ayet okudu.

    İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahsen Özsoy'un, sanatçının öz geçmişini okumasının ardından konuşan Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Cihat Aşkın, okulun kimliğini oluşturan, halk müziğinin temelinde başköşede yerini alan Tüfekçi'yi kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

    Tüfekçi için Teşvikiye Camisi'nde düzenlenen törende, kızı Gamze Tüfekçi Yazıcı, damadı Öcal Yazıcı ve torunu Emir Ali Yazıcı ile oğlu Memil Sarısözen taziyeleri kabul etti.

    Törene, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün yanı sıra aralarında Mustafa Sağyaşar, Ali Rıza Binboğa, Selahattin Alpay, Arif Sağ, Esat Kabaklı, Ümit Tokcan, Zafer Gündoğdu, Hüsamettin Subaşı, Mustafa Keser, Orhan Hakalmaz, Gökhan Tepe'nin de bulunduğu çok sayıda sanatçı ile akademisyen katıldı.

    Törene, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de çelenk gönderdi.

    Neriman Altındağ Tüfekçi'nin Türk bayrağına sarılı tabutu, öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak cenaze arabasına taşındı. Tüfekçi'nin cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow