hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk öğretmenin ötanazi isteği kabul edildi

    Türk öğretmenin ötanazi isteği kabul edildi
    expand

    Ötanazi tartışmaları Türkiye'nin gündeminde de kendine yer bulurken trafik kazası sonucu omurilik felci olan resim öğretmeni Tuğrul Cankurt'un ötanazi isteği İsviçre'deki bir klinik tarafından kabul edildi. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Cankurt'u bu talebinden vazgeçirmeye çalışıyor.

    Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde 5 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu omurilik felci geçiren 25 yıllık resim öğretmeni Tuğrul Cankurt'un ötanazi isteği İsviçre'deki bir kilinik tarafından 04 Mart 2009 tarihinde kabul edildi.

    Ötanazi isteği kabul edilen ilk Türk olan Cankurt, ötanazi istemenin bir insan hakkı olduğunu belirterek, "Boynundan aşağı tutmayan birinin ölümü istemesi kadar normal bir şey yok. Ölmek benim hakkım ve o hakkımı kullanmak istiyorum" dedi.

    Ölüm hakkı istemesinden sonra birçok çevreden tepki aldığını kaydeden Cankurt, "Bana tepki gösterip 'O zaman intihar et' diyorlar. Ancak benim ne durumda olduğumu intihar bile edemeyeceğimi bilmiyorlar. Bilselerdi benden bunu istemezlerdi, çünkü boynumdan aşağısı tutmuyor. Ayrıca bazıları ötanazinin dinen günah olduğunu ve bunun bir imtihan olduğunu söylüyorlar. Ancak bence asıl imtihanı bu ülkeyi yönetenler veriyor. Asıl, milyonlarca felçliyi kaderiyle, ölümle başbaşa bırakan bu ülkenin yöneticileri imtihandan geçiyor" diye konuştu.

    Ötanazi isteğinin ailesi tarafından olumlu karşılanmadığını, onlar için çok zor bir durum olduğunu bildiğini kaydeden Cankurt, "Onları üzsem de beni anlayacaklarını biliyorum" dedi.

    Sağlık Bakanlığı devrede


    Sağlık Bakanlığı yetkilileri ise, Cankurt'u "ölüm" kararından vazgeçirmeye çalışıyor.

    Ama Tuğrul Cankurt, devletin özürlüye bakış açısından şikayetçi.

    Tuğrul Cankurt, eğer ötanazi işlemi gerçekleşirse, ölümüyle bu şartları da gündeme getirmek istiyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow