hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünyanın en güçlü ünlüsü kim?

    Dünyanın en güçlü ünlüsü kim
    expand

    İş, ticaret, finans dünyasının önde gelen dergilerinden Forbes, dünyanın 'en güçlü 100 ünlüsü'nü açıkladı.

    Forbes'un en güçlü şöhretler listesinin son iki yıldır zirvesinde yer alan Amerikan ekranlarının "anaç" sunucusu Oprah Winfrey'nin tacı, bu yıl gelirlerinden çok medya ile internet eleştirileri hesaba katılınca Angelina Jolie'nin eline geçti.

    Ancak listede ikinciliğe düşen Winfrey, geçen yılın 3'üncüsü ve Brad Pitt'in eşi Jolie'nin 27 milyon dolarlık gelirine karşılık, 275 milyon dolar gibi rekor bir geliri elinde bulundurmaya devam ediyor.

    Listede geçen yılın 21'incisi şarkıcı Madonna, son turnesi sayesinde ve bulvar gazetelerinde bir numara olmaya devam etmesinin yanı sıra 110 milyon dolarlık gelirinin yardımıyla 3'üncü sırada yer aldı.

    Harry Potter'ın Britanyalı yaratıcısı ve 2008'in gelirler bakımından ilk sırada yer alanı J.K. Rowling bu yıl klasman dışı kalırken, 4'üncülüğü muhafaza eden şarkıcı Beyonce Knowles'in ardından 110 milyon dolarlık gelirle dünyanın en iyi kazanan sporcusu golfçü Tiger Woods geldi. Woods geçen yıl 2'nci idi.

    Forbes'un listesinde Woods'u, yeni çıkardığı albüm ve listelere dönüşüyle rocker Bruce Springsteen, 13'üncülükten 7'inciliğe yükselen yapımcı ve yönetmen Steven Spielbrg izledi.

    Aktris Jennifer Aniston bu yıl 17'ncilikten 8'inciliğe, geçen yıl 10'uncu olan eski erkek arkadaşı Brad Pitt'in hemen önüne geçti.

    Los Angeles basketbol takımının yıldızı Kobe Bryant da, 19'unculuktan Forbes'un ilk 10'una yükselmiş oldu.

    Listeye giren ilk devlet başkanı Obama

    Amerikan Başkanı Barack Obama, iş çevrelerinin etkin dergisi Forbes'un her yıl yayımladığı "en güçlü 100 şöhretli" listesine giren ilk devlet başkanı oldu.

    Tarihi başkanlık seçiminin, kitabının milyonlarca satmasına ve 12 ayda 2,5 milyon dolar kazanmasına yardımcı olduğu Başkan Obama, listeye 49'uncu sıradan girerek, Angelina Jolie, Oprah Winfrey veya Madonna'nın çok gerisinden müzik, sinema ve spor dünyasının en çok kazanan ve en şöhretlileri arasında kendine yer buldu.

    Nasıl belirleniyor


    Forbes dergisinin "en güçlü 100 şöhretli" listesinde, para ve şöhret temelinde güç ölçülüyor. Film, televizyon şovları, sponsorlar, kitap ve diğer eğlence sektörü satışları, bir önceki haziran ayından başlayarak bir yıllık süreyle hesaplanıyor ve kazanç ortaya çıkarılıyor. Ayrıca Billboard, Pollstar, Adams Media Research, Nielsen SoundScan, Nielsen BookScan, Nielsen Media Research ve SNL Kagan, gibi kaynaklar dahil edilerek, Google'daki aramalar, televizyon ve internetteki eleştiriler, en çok satan 25 magazin dergisinde çıkan haberler hesaplanıyor.

    Forbes'in belirlediği listeye göre dünyanın en güçlü ünlüleri arasında ilk 25'e şu adlar girdi:


    1  Angelina Jolie
    2  Oprah Winfrey
    3  Madonna
    4  Beyonce Knowles
    5  Tiger Woods
    6  Bruce Springsteen
    7  Steven Spielberg
    8  Jennifer Aniston
    9  Brad Pitt
    10  Kobe Bryant
    11  Will Smith
    12  Dr. Phil McGraw
    13  Britney Spears
    14  David Letterman
    15  Coldplay
    16  Adam Sandler
    17  Harrison Ford
    18  Michael Jordan
    19  LeBron James
    20  Tom Cruise
    21  Bon Jovi
    22  Donald Trump
    23  Rush Limbaugh
    24  George Lucas
    25  Simon Cowell
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow