hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Pop'un Kralı" veda etti...

    Popun Kralı veda etti...
    expand

    "Pop'un Kralı" Michael Jackson, Amerika'nın Los Angeles kentinde hayatını kaybetti. İlk bulgulara göre ölüm sebebi kalp krizi. Ancak kesin açıklama bugünkü otopsiden sonra yapılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Temmuz ayı başında yeni bir dünya turnesine hazırlanan Michael Jackson 50 yaşındaydı.

    Son aylarda doktor kontrolünde ilaç da kullanan Jackson'un düştüğünü Acil Servis'e haber veren evdeki yardımcıları Ambulans geldiğinde Jackson'un kalbinin durmuş olduğunu belirttiler.

    Ambulans ile California Universitesi Tıp Merkezi'ne (UCLA) getirilen Jackson'un bedenine hastanede yapılan müdahale de fayda etmedi.

    Michael Jackson'ın sedye ile hastaneye getirilirken çekilen fotoğrafları yayınlandı.

    Haber ajanslarına önce ünlü yıldızın hastaneye kaldırıldığı haberi düştü. Daha sonra Michael Jackson'a ilk müdahaleyi yapan sağlık ekibinin Jackson'ı evinde kalbi durmuş ve nefes alamaz vaziyette bulduğu, sağlık ekiplerinin Jackson'a kalp masajı yaptığı haberleri geldi.

    Ölüm haberini Amerikan'ın ünlü magazin sitesi "TMZ" verdi.

    Ardından Michael Jackson'ın hastaneye kaldırıldığı haberini ilk duyuran Los Angeles Times gazetesi de internet sitesinde, "Jackson'ın koma halinde hastaneye varmasının ardından öldüğü doktorlar tarafından ilan edilmiştir" ifadesini kullandı.

    Ölüm heberinin duyulmasıyla gazeteciler ve Jackson hayranları hastane önüne akın etti.

    Otopsi yapılacak

    Tıbbi otoriterlerce Cardiac Arrest adı verilen ani kalp yetmezliği ile hayata veda eden Jackson'un bedeni ölüm anında yanında doktor bulunmadığı için ve California yasaları gereği otopsiye tabi tutulacak ve toksikoloji testinden geçirilecek.

    Madonna: "Durmaksızın ağlıyorum"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1980'lere Jackson ile birlikte damgasını vuran ve ünlü sanatçı ile Grammy ödül törenlerinde birlikte de şarkı söylemiş olan Madonna, "Onu kaybettiğimiz için sürekli ağlıyorum. Müziği sonsuza kadar yaşayacak. O çok büyüktü" diye konuştu.



    Önümüzdeki ay sahnelere geri dönecekti

    Uzun süredir sahnelerden uzak olan 50 yaşındaki Jackson, önümüzdeki ay Londra'da vereceği bir dizi konserle sahnelere geri dönmeyi planlıyordu.

    Hayatı boyunca 13 Grammy ödülü alan şarkıcının, toplam albüm satışlarının şimdiye kadar 750 milyonu bulduğu tahmin ediliyor.

    2005 yılında çocuk tacizi suçlamasıyla yargılanıp, beraat ettikten sonra inzivaya çekilen ünlü şarkıcının sağlığı konusundaki endişeler uzun süredir dile getiriliyordu.

    29 Ağustos 1958'de ABD'nin Indiana eyaletinin Gary kasabasında doğan Michael Jackson, 9 çocuklu bir ailenin 7. çocuğu idi. 4 erkek kardeşi ile birlikte ilk kez sahneye çıktığında Michael 6 yaşında idi.

    Girdikleri yetenek yarışmasından birincilikle çıkan Jackson kardeşler bir anda çok satan bir grup haline geldi.

    Thriller'ın rekoru kırılamadı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beş yaşında kardeşleri ile Jackson 5 isimli grubu kurup sahneye çıkan Michael Jackson, dünya tarihine geçen başarısını 1982 yılında çıkardığı Thriller isimli albümüyle yakalamıştı. Bütün zamanların en çok satan albümü ünvanını koruyan Thriller Amerikan Kayıt Endüstrisi'nde 28 kez Platin Albüm ödülünü almıştı.

    Ertesi yıl kendisiyle özdeşleşen "ay yürüyüşü" dans hareketini ilk kez, NBC televizyonundaki özel bir televizyon programında yaptı.

    Michael Jackson, 1994'de Elvis Presley'in tek çocuğu olan kızı Lisa Marie Presley ile evlendi ancak evlilikleri 1996'da boşanma ile bitti.

    Jackson aynı yıl Debbie Rowe ile evlendi ve bu evlilikten iki çocuk sahibi oldu. Çift 1999'da ayrıldı. Jackson'ın Prince Michael I, Paris Michael ve Prince Michael II adlı üç çocuğu var.

    2003'de doğan Prince Michael II'nin, taşıyıcı annesinin adı açıklanmadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow