hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yağmur altında "Kolbastı Star"

    Yağmur altında Kolbastı Star
    expand

    Trabzon'da bir reklam şirketi tarafından düzenlenen "Kolbastı Star" adlı yarışmanın finali, yoğun yağmur altında yapıldı.

    Bir alışveriş merkezinin bahçesinde düzenlenen yarışmayı, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile çok sayıda vatandaş izledi.

    Bir süre önce elemeleri yapılan ve kentte ilki düzenlenen yarışmanın finalinde, beş grup yer aldı. Kolbastı'yı anlatan çeşitli figür ve hareketleri ile izleyicilerden büyük beğeni toplayan gruplar, yağmurun başlaması ve şiddetini artırmasına rağmen kolbastı oynamaya devam etti.

    Etkili olan yağmura rağmen vatandaşlar yarışmayı izlemeyi sürdürürken, zeminin kayganlaşması nedeniyle bir kişi sahneden aşağıya düştü. Jüri üyeliği yapan Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim görevlisi Ferdi Sakallıoğlu, zeminin kayganlaşması nedeniyle yarışmacılara, "Sahnenin yağış nedeniyle nemli ve rutubetli olmasının sizin oyununuzu etkilediğini biliyoruz. Düştüğünüz zaman moral bozuntusu yapmayın. Biz, sizi ilk defa izlemiyoruz. Lütfen düştüğünüz zaman kaldığınız yerden devam edin" şeklinde uyarıda bulundu.

    Islanan zemin ise sahne görevlilerince zaman zaman paspaslar ile temizlenirken, yarışma, gecenin geç saatlerinde tamamlandı. Yarışmada, Kolbastı oyununun 1940'lı yıllardan bugüne kadar olan değişimini oyunları ile anlatan Yunus Emre Lisesi birinci oldu.

    İkinciliği Grup Stres, üçüncülüğü ise Trabzon Sokakları adlı grup kazandı. Dereceye giren yarışmacılara sponsor firmalar tarafından çeşitli hediyeler verildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow