hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İPZ 2009'a pazarlama dünyasından büyük ilgi

    İPZ 2009a pazarlama dünyasından büyük ilgi
    expand

    İnteraktif pazarlama kavramlarının A'dan Z'ye irdelendiği Türkiye'nin tek organizasyonu olan İnteraktif Pazarlama Zirvesi (İPZ), AFM İstinyePark Sinemaları'nda dördüncü kez düzenlendi. Yoğun ilgi gören zirveye 500'ün üzerinde sektör profesyoneli katıldı.

    MMI Türkiye'nin her yıl alanında lider sponsorlarla birlikte düzenlediği İnteraktif Pazarlama Zirvesi, bu yıl 21 Ekim Çarşamba günü AFM İstinyePark Sinemaları'nda düzenlendi.

    İnteraktif pazarlama profesyonelleri, marka yöneticileri ve akademisyenler bir araya getiren zirveye olan ilgi bu yıl rekor düzeye ulaşırken  500'den fazla sektör profesyoneli zirveye katıldı.

    İPZ 2009'un açılış konuşmasını yapan MMI Türkiye Başkanı Günseli Özen Ocakoğlu, "Bu yıl konferansımızı nerede yapalım derken, interaktif mecranın kabına sığmazlığı dikkate aldık. Ve AFM İstinyePark Sinema salonlarını seçtik. Zirvenin AFM İstinyePark Sinemaları'nda gerçekleştirişmesi içimize çok sindi çünkü İPZ'nin iletişim kampanyasında da ifade ettiğimiz gibi 'Artık tüketiciler filmlerini kendileri çekiyorlar.' Bu ironi de ayrıca çok hoşumuza gitti" diye konuştu.

    Pazarlama profesyonellerine interaktif araçlarla ilgili net ve uygulanabilir bir reçete sunan İPZ, bu yıl da her zaman olduğu gibi en kapsamlı ve bilgi verici oturumlarla, sektörün buluşmasını sağladı.

    Yerli ve yabancı konuşmacılarla her dakikası dolu dolu geçen zirvenin açılışında; ünlü füturist, girişimci, strateji danışmanı ve kitapları en çok satanlar listesinde olan yazar Ross Dawson, "Dijital Pazarlama'nın Geleceği" konulu bir konuşma yaptı.

    Tüm gün süren İPZ 2009'da "Sinema Kendini Aştı",  "Mobil İnternet İle Online Bir Araya Nasıl Gelir?", "Digital Medya'nın Parlayan Yıldızı Mobil Pazarlama'nın Bugünü ve Yarını", "Arama Motoru İletişimi'nin Marka Algısına Katkısı", "Arama Motoru İletişiminin Entegre Pazarlamadaki Önemi", "Türkiye'de İnternet'in Geleceği", "2020'de Hayat" gibi birçok konu yerli ve yabancı uzmanlar tarafından masaya yatırıldı.

    İPZ 2009'da Turkcell Mobil Pazarlama ve Reklam Bölümü Müdürü Melis Türkmen, Hürriyet İnternet Grubu Pazarlama Grup Müdürü Elif Bakiler, Doğan Gazetecilik Pazarlama, Satış, İş Geliştirme Grup Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Tijen Mergen Türk Telekom İnteraktif Pazarlama Müdürü Özleyiş Pamir, Vodafone Mobil Pazarlama Kıdemli Müdürü Emre Kanaat, Ericsson Türkiye Pazarlama Müdürü Cenk Kırbaş, Samsung Electronic Digital Pazarlama Müdürü Ömer Süner, Eyeblaster İş Geliştirme Müdürü Ori Shenkar gibi isimler interaktif pazarlama reçeteleri yazan diğer konuşmacılar arasında yer aldı.

    Bu yıl 3 üniversiteye taşınan zirve Anadolu Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi'nde canlı olarak yayınlandı. Canlı yayınlanacak oturumlar sayesinde üniversite öğrencileri de zirveyi okullarından takip ederek interaktif pazarlama konusunda en güncel bilgileri öğrenme şansına erişti.

    Zirvede Turkcell Mobil Pazarlama ve Reklam Bölüm Müdürü Melis Türkmen'in gerçekleştiriceği "Dijital Medyanın Parlayan Yıldızı Mobil Pazarlamanın Bugünü ve Yarını" konulu oturumda 5 adet iPhone 3G S, Koç Sistem Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Can Barış Öztok'un gerçekleştireceği "HD Kalitesi'nde İnteraktif Pazarlama ile Tanışın" başlıklı oturumda 1 LCD TV ve Doğan Gazetecilik'ten Dijital Kanallar İş Geliştirme Direktörü Çiğdem Toraman ile Pazarlama, Satış, İş Geliştirme Grup Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Tijen Mergen'in gerçekleştireceği "Dijital Dünyada Yeni Açılımlar" başlıklı oturumda ise 1 Apple MacBook hediye edildi.

    Ayrıca, bu yılki İPZ'de katılımcılar dünyanın en büyük teknoloji ve internet şirketlerinden Google'ın eğlenceli bir uygulası olan "Mindball" oyunuyla keyifli anlar geçirdi. Mindball ile IPZ 2009 katılımcıları, beyin dalgalarını kullanarak bir masanın üzerindeki topu hareket ettitdi.

    MedyaNet'in ana sponsor olarak katıldığı İPZ 2009'da, Digiturk, Ericsson, Google, KoçSistem, Turkcell gibi bilişim dünyasının dev firmaları da resmi sponsor olarak yer aldı. Ayrıca, AFM Sinemaları, Kahve Dünyası, Şölen, IAB Türkiye, beZoone, Böcek Yapım, Fida Film, Potikare, Project House ve Mese İletişim gibi firmalar da zirveye destek verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow