hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Iris tarama orta segment telefonlara da gelecek!

    Iris tarama orta segment telefonlara da gelecek
    expand

    Samsung Galaxy Note 7 modelinde gördüğümüz iris tarama özelliği önümüzdeki dönemde orta segment akıllı telefonlarda da karşımıza çıkacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akıllı telefonların güvenliği konusunda uzmanlar iris taramanın en güvenli alternatiflerden biri olduğu konusunda hemfikir. Ekran kilitleri ve parmak izi okuma teknolojisi de elbette belirli bir düzeyde güvenlik sağlıyor ancak iris tarama kullanıcıların ilgisini beklenenden daha fazla çekmiş durumda.

    Apple’ın parmak izi okuma teknolojisinde akıllı telefonlarda öncü olması gibi Samsung da iris tarama konusunda bayrağı elinde taşıyor. Firmanın gelecek planları arasında bu özelliği daha fazla geliştirmek ve yaygınlaştırmak bulunuyor.

    Samsung’un iddiasına göre iris tarama, mevcut teknolojiler arasında en güvenilir olanı. Parmak izi okuyan sensörleri aldatmak zor olsa da mümkün ancak iris tarama çok daha yüksek bir güvenlik seviyesi sunuyor. Başka bir iris ile eşleşmenin milyarda bir şans olduğunu açıklayan Samsung yetkilisinin açıklamaları dikkat çekti.

    Ancak iris taramayı geliştirme noktasında kat edilmesi gereken aşamalar olduğu kesin. Çünkü Note 7 modelinde sadece bu özelliği kullanmak için ayrı bir kamera atanmış durumda. Kamera haricinde IR yani kızılötesi sensörden de destek alan bu teknolojisi tek bir kameraya indirmek yapılacak ilk geliştirme olabilir. Bu sayede özçekim kamerası iris tarayıcı olarak kullanılabilir. Bakalım Samsung başka hangi modellerde bu teknolojiye yer verecek?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow