hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fethullah Gülen'den Baykal açıklaması

    Fethullah Gülenden Baykal açıklaması
    expand

    Deniz Baykal'la ilgili açıklama yapan Fethullah Gülen, kaset skandalını haber bültenlerinden öğrendiğini belirtti. Gülen, "'Bizim çocuklara sordum. Bizimle ilgisi yok. İktidara baksınlar' gibi tırnak içine alınarak verilen sözler kesinlikle bana ait değildir, yalan ve iftiradır" değerlendirmesinde bulundu

    Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Fethullah Gülen, "CHP Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal ile ilgili kaset skandalını haber bültenlerinden öğrendim. İnsani olarak fevkalade üzüntü duydum. Bu samimi hislerimi çevremdeki arkadaşlarımla paylaştım. Beni ziyarete gelmiş bir arkadaşım bu hislerimi Sayın Baykal'a iletti" dedi.

    Gülen, 'Bunun ötesinde medyada yer alan "Bizim çocuklara sordum. Bizimle ilgisi yok. İktidara baksınlar.' gibi tırnak içine alınarak verilen sözler kesinlikle bana ait değildir, yalan ve iftiradır" diye konuştu.

    CHP'den açıklama

    CHP Genel Merkezinden yapılan açıklamada ise "Pensilvanya'dan gelen telefon üzerine yapılan görüşmede eski Genel Başkan Deniz Baykal'a 'bizim çocuklara sordum, bizimle ilgisi yok. İktidara baksınlar' şeklindeki sözlerin söylenmediği, bu ve benzeri ifadelerin kullanılmadığı" bildirildi.

    CHP Genel Merkezi Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Pensilvanya'dan telefon edilerek, komplonun kınanması, üzüntülerin iletilmesi ve Baykal hakkındaki düşüncelerin belirtilmesinin bazı gazeteler tarafından çarpıtıldığı" belirtildi.

    Açıklamada şunlar kaydedildi: "Sayın Baykal'ın Genel Başkanlıktan istifa ederken, 'Başka bir sorumlu arayışına çıkacaklara yardımcı olmak için, ABD'den Pensilvanya'dan aldığım üzüntü ve destek mesajlarını samimi bulduğumu da burada belirtmek isterim' sözleriyle açıkladığı telefon görüşmesi, bazı gazeteler tarafından söylenmemiş sözler kullanılarak kamuoyuna duyurulmuştur.

    Pensilvanya'dan gelen telefon üzerine yapılan görüşmede Sayın Genel Başkan'a 'bizim çocuklara sordum, bizimle ilgisi yok. iktidara baksınlar' sözleri söylenmemiş, bu ve benzeri ifadeler kullanılmamıştır. Telefonla Sayın Deniz Baykal'a komplodan duyulan üzüntü iletilmiş, tertip kınanmış ve sayın Genel Başkan'ın şahsı ile ilgili samimi duygular belirtilmiştir."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow