hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrailliler Türkiye'yi böyle protesto etti

    İsrailliler Türkiyeyi böyle protesto etti
    expand

    Dünya İsrail askerlerinin Gazze konvoyuna düzenlediği saldırı karşısında şok olurken, operasyonu destekleyen İsrailli protestocular dün gece Aviv’deki Türk Büyükelçiliği önünde gösteri yaptı. Kullanılan pankartlar ise kafa karıştıran cinstendi...

    Türkiye’yi kışkırtıcılıkla suçlayan göstericiler, “Barışa giden yol bu değil” sloganları attı ve Türkiye aleyhinde pankartlar taşıdı. Bazı göstericiler de büyükelçilik binasını yumurta attı.

    Yediot Ahronot’un haberine göre, yüzlerce aşırı sağcı gösterici ellerinde taşıdığı İsrail bayraklarıyla Türk Büyükelçiliği’nin önünde toplandı. Daha sonra toplu halde İsrail ulusal marşını söyleyen göstericiler, Türkiye’yi İsrail’in içişlerine karışmakla suçladı.

    Göstericilerin “Provokasyon barış değildir”, “Hamas’ı durdurun”, “Ölü ve yaralı, Türkler artık mutlu” "Erdoğan İsrail babanın çiftliği değil" yazılı pankartlar taşıdığı görüldü. Göstericilerin başını çeken İsrailli bir milletvekili, Başbakan Erdoğan’ın suçlayarak, “Erdoğan’ın amacı açık. O Arapları mutlu etmek istiyor” derken, bazı göstericilerin büyükelçilik binasını yumurta attıkları görüldü.

    Dikkat çeken pankartlar

    En dikkat çeken pankartlardan biri İngilizce olarak yazılmış olan "Atatürk mezarında ağlıyor: 'Benim sevgili Türkiyem, fanatik İslamcıların esaretinde'" oldu.

    Bir başka pankartta da "Utan Türkiye" denildi. Türkiye ve İran bayraklarını yan yana koyup araya eşittir işareti konulan pankart da dikkatten kaçmadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow