hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Barcelona Madrid'e dişini gösterdi

    Barcelona Madride dişini gösterdi
    expand

    İspanya Anayasa Mahkemesi'nin özerklik haklarında kısıtlama yapması üzerine bir milyondan fazla Katalan sıcağa rağmen, Barcelona'da sokaklara döküldü. Katalonya bayrakları ile yürüyen protestocular "Biz ulusuz, biz karar veririz" pankartları taşıdı.

    Milyonlarca Katalan sıcağa rağmen yürüdü. Amaçları seslerini İspanya hükümetine duyurmak.

    Anayasa Mahkemesi'nin İspanya'nın Kuzeydoğu bölgesi Katalonya'nın kendisini bir ulus olarak tanımlayamayacağı kararı alması üzerine milyonlarca Katalan sokaklara döküldü.

    Protestocular, ellerinde "Biz bir ulusuz, biz karar veririz" yazan pankartlar taşıdı.

    250 metre uzunluğundaki bir bayrağın açıldığı gösteride Katalonya Bölgesi'nin liderleri de yürüyüşe ön saflarda katıldı.

    Yürüyüşte, Anayasa Mahkemesi'nin kararı eleştirildi.

    Katalonya'nın İspanya'dan ayrılmasını ve bağımsızlığı isteyen sloganlar atıldı.

    İspanya Anayasa Mahkemesi geçtiğimiz hafta en çok tartışılan konulardan biri olan Katalanların "ulus" olarak tanınmasının "Hiçbir hukuki etkisi olmadığna" kanaat getirdi ve "İspanyol ulusundan başka bir ulus tanımadığını" açıkladı.

    Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği maddeler arasında, Katalonya'da Katalanca dilinin öncelikli olarak gösterilmesi, Katalonya Özerk Yönetiminin maliye konusunda İspanya'daki diğer özerk yönetimlere nazaran daha öncelikli olması, Katalonya Özerk yönetimiyle İspanyol Hükümeti arasındaki bağın karşılıklı ilişkiler düzeyinde tanımlanması gibi konular bulunuyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow