hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gül'den Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne vurgu

    Gülden Azerbaycanın toprak bütünlüğüne vurgu
    expand

    Temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Gül, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün ve işgal altındaki Azerbaycan topraklarının kurtarılmasının sadece Bakü'nün meselesi olmadığını aynı zamanda Türkiye'nin de meselesi olduğunu söyledi.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de...

    Havaalanından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmek üzere doğrudan Hazar Denizi kenarındaki Zagulba Sarayı'na geçen Abdullah Gül için resmi karşılama töreni burada yapıldı.

    Gül kendisini karşılayan Aliyev ile birlikte tören kıtasını denetledi.

    İki cumhurbaşkanı daha sonra baş başa bir görüşme yaptı. Görüşmede Dağlık Karabağ problemi başta olmak üzere bölgesel sorunlar ve enerji konuları ele alındı.

    Gül ve Aliyev'in başkanlığında yapılan heyetler arası görüşmelerden sonra iki cumhurbaşkanı ortak bir basın toplantısı düzenledi.

    Gül daha sonra Azerbaycan'daki temasları kapsamında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı.

    Gülistan Sarayı'ndaki yemekte konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, Azerbaycan'ın sorununun şüphesiz Türkiye'nin de sorunu olduğunu ifade etti.

    Gül, bugün Bakü'de Ziraat Bankası'nın ortağı olduğu Azeri-Türk Bank'ın yeni genel müdürlük binasının ve bazı tesislerinin açılışına katıldıktan sonra ülkenin kuzeyindeki tarihi eserlerle zengin Şeki şehrine gidecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow