hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İç hatlarda yeni bir havayolu şirketi

    İç hatlarda yeni bir havayolu şirketi
    expand

    Merkezi Antalya'da bulunan Kayı Grup şirketlerinden Sky Airlines, yılbaşından önce iç hatlarda uçmak içinçalışmalarını sürdürüyor.

    Dünya Seyahat Ödülleri Yarışması'nda 2010'da "Avrupa'nın En İyi Charter Şirketi" ödülünü kazanan, Avrupa ve Batı Asya'daki 100'den fazla noktaya sefer düzenleyen Sky Airlines'in, yılbaşından önce, Antalya, İstanbul ve Ankara çıkışlı olmak üzere, Anadolu'nun bir çok şehrine sefer düzenlemek üzere çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

    Kayı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü, Antalya merkezli Sky Airlines'te 17, Sky Airlines'in Almanya'da
    kurulan kardeş şirketinde de bir uçakla, her yıl yüzbinlerce yolcuyu güvenle taşıdıklarını, dış hatlardaki tecrübe ve birikimlerini iç hatlara da taşımak istediklerini kaydetti.

    Sky Airlines'in "Avrupa'nın En İyi Charter Şirketi" ödülünün yanı sıra, uçuş güvenliği ve hizmet kalitesine ilişkin, ICAO, FAA, JAA, IATA gibi uluslararası ve yerel sivil havacılık otoriteleri tarafından verilmiş çok sayıda ödülü ve uluslararası belgesi bulunduğunu ifade eden Görgülü, dış hatlardaki 17 uçaktan 4'ünü iç hatlara ayıracaklarını belirtti.

    Aynı uçağı hem dış hat, hem de iç hatlarda kullanmayacaklarını vurgulayan Görgülü şunları kaydetti:

    "İç ve dış hatlarda sefer yapan bazı şirketler, dış hatlarda kullandığı uçağı iç hatlarda da kullandığı için çok sık rötarlar meydana geliyor. Avrupa'daki bir havaalanında yaşanan gecikme, aynı uçağın bir sonraki iç hat uçuşunda da gecikmeyle sebep oluyor. Bu yüzden biz iç hatlardaki uçaklarımızı dış hatlarda kullanmayacağız. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü başvurumuzu inceliyor. Tüm belgelerimizi sunduk. İşlemler çok hızlı ilerliyor. Sanırım yılbaşından önce seferlere başlayacağız. Başlangıçta, Antalya, İstanbul ve Ankara çıkışlı olmak üzere Anadolu'daki bir çok kente sefer düzenleyeceğiz. Sefer düzenlediğimiz şehirlerin sayısı, giderek artacak."

    Filosunda altı Boeing 737-400, dört Boeing 737-800, üç Airbus 320-211, iki Airbus 321-231, iki Boeing 737-900ER olmak üzere 17 uçağı bulunan Sky Airlines, kurulduğu 2001 yılından bu yana yaklaşık 200 bin saat uçarak, 10 milyona yakın yolcu taşıdı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow