hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erkek sanatçılardan "Güldünya" konseri

    Erkek sanatçılardan Güldünya konseri
    expand

    Erkek sanatçılar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde şiddet mağduru kadınlar için sahneye çıktı. Konseri izleyen yaklaşık 3 bin kişi Güldünya Şarkıları'nı hepbir ağızdan söyledi.

    Hürriyet Aile İçi Şiddete Son kampanyası kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen ve İstanbul'da töre cinayetine kurban giden Güldünya Tören'e ithaf edilen, "Güldünya Konseri" Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapıldı.

    Türkçe müziğin en iyi erkek seslerinden Cihan Okan, Ferhat Göçer, Kenan Doğulu, Mirkelam&Kargo, Mustafa Ceceli, Teoman, Yalın ve Yüksek Sadakat, "İkinci Güldünya Konseri"nde şarkılarını şiddet mağduru kadınlar için söyledi.

    Aile içinde kötü muamele ve şiddete maruz kalan kadınlara hukuki, psikolojik ve güvenlikle ilgili destek sağlamak amacıyla 2 yıl önce hizmete açılan Acil Yardım Hattı'na maddi destek sağlamayı ve daha çok kadına ulaşabilmesi için farkındalık yaratmayı amaçlayan konserde, Türkiye'nin ünlü erkek sanatçıları sahne aldı.

    Sunuculuğunu Yekta Kopan'ın yaptığı konserde, Cihan Okan, Ferhat Göçer, Kenan Doğulu, Mirkelam&Kargo, Mustafa Ceceli, Teoman, Yalın ve Yüksek Sadakat'e geçen yıl olduğu gibi Behzat Gerçeker yönetimindeki Enbe Orkestrası eşlik etti. Bilet fiyatlarının 112, 84 ve 67 TL'den satıldığı konseri yaklaşık 3 bin kişi izledi.

    Salonu dolduranların çoğu cep telefonlarına konseri kayıt etti.

    Konserin geliri, "Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı"na aktarılmak üzere Aralık Derneği'ne bağışlanacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow