hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Viyana Filarmoni İstanbul'a konser verdi

    Viyana Filarmoni İstanbula konser verdi
    expand

    Avrupa klasik müzik tarihinin en önemli orkestralarından "Viyana Filarmoni Orkestrası, şef Riccardo Muti yönetiminde ilk kez İstanbullu müzikseverlerle buluştu.

    38. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali kapsamında, Haliç Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen konser öncesi Viyana Filarmoni Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Clemens Hellsberg, "Viyana Filarmoni Orkestrası: Tarihi ve Önde Gelen İsimleri" başlıklı söyleşide orkestranın tarihini anlattı.

    Misyonunu, "Müziğin insancıl mesajını, dinleyenlerin gündelik hayatına ve bilincine iletmek" olarak belirleyen 160 yılı aşkın tarihe sahip orkestra, 2005'te Dünya Sağlık Örgütünün "İyi Niyet Elçisi" seçildi.

    Viyana Filarmoni Orkestrasının 150. yılı kutlama konserini yöneten Şef Muti'ye orkestranın onur nişanesi olan ve yalnızca birkaç şefe verilen "altın yüzük" hediye edilmişti.

    Konseri, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Bülent Eczacıbaşı ile çok sayıda davetli dinledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow